Odpovedal: Dagmar
Re: Je to talianske manželstvo alebo už domáce nás
(číslo príspevku 239.748, zo dňa 23.04.2013. videné 273x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239748:
Jedna vec je mat vybusne povahy a vztah a la taliansky, ine je prechadzat z verbalnych utokov uz do fyzickych a pozorovat ich ocividne stupnovanie a zhorsovanie sa. Uplne najhorsi v tom celom je fakt, ze mate malicke dieta, ktore vsetko vidi aj pocuje, ale dokaze citit na emocnej urovni viac nez si myslite, odmysliac si to, ze je svedkom tych randalov doma a ked bude väcsie - mysleli ste na to? Nielen ze samo sa stane dost pravdepodobne obetou, zacne to capnutim po zadku, lebo vresti, alebo sa mu nieco nepodari na prvy sup, obaja mate vzhladom k typu povahy velmi malo alebo ziadnu trpezlivost, skrz cez to, ze bude denno-denne svedkom domaceho nasilia, hlasnych hadok, mozno aj fyzickych roztrziek a bude v tom vyrastat a podla typu jeho povahy a predispozicii bude mat velke problemy skor ci neskor, ak sa z neho nestane tyran, tak sa z neho stane zakriknute, nesmele, bojazlive dieta a tak ci tak to bude na socialku. Kym sa hadate a placate vy dvaja uz roky, je to jedna vec, akonahle ste zodpovedni za male dieta - uplne druha, aj po pravnej stranke.
No a co sa toho faktu tyka, ze sa navzajom bijete, tak viem, su zeny, ktore nemaju problem dat svojmu muzovi facku aj horsie, predtym tomu samozrejme predchadza zvycajne velmi hnusna a hlucna hadka (chudaci susedia), lenze MUZ nema co udierat zenu, kedze je väcsinou vo fyzickej presile uz sam o sebe, normalne muz zareaguje tak, ze zene chyti ruky, aby ho dalej nebila, alebo odide z miestnosti, sice jej nieco skarede povie, ale dokaze sa natolko kontrolovat, ze jej uder nevrati spät, lebo vie, ze by ju mohol vazne zranit alebo aj prizabit. Zvlast ak je zena nizka, krehka, utla... je to nebezpecne, moze zle spadnut, ak jej muz riadnu flesne a co potom? Volat RZP? Takze muzi, ktori maju aku-taku vychovu, ako vravim bud odidu, alebo zenu zadrzia v dalsich uderoch smerom k sebe samemu a opustia miestnost.
Toto u vas je na paroveho terapeuta, ak chcete ostat spolu, lebo mozete sa dockat aj toho, ze nie vy, ale susedia ci niekto iny, kto to bude pocut ( a nielen hadky, aj bitky sa pocuju), vie, ze mate dieta a zavola na vasu rodinku policiu, socialku a budete mat problem. Takze tu sa jedna o vaznu vec, musite to riesit.