Odpovedal: Dagmar Simone
Re: nevera a následky
(číslo príspevku 239.718, zo dňa 21.04.2013. videné 534x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239718:
Samozrejme, ze to moze byt tym, najmä ak pri svojej nevere (ach) nepouzival prezervativ. Co sa moznych infekcii tyka, cim skor zajdite ku gynekologovi a nechajte si urobit ster z posvy na kultivaciu a citlivost a to ako vseobecny (bezne aerobne a anaerobne bakterie, gonokoky), tak i kvasinky + extra ster na chlamydiu trachomatis, ureaplazmu urealyticum a mykoplazmu hominis, to je specialny ster na atypicke bakterie. Ak na Vas preniesol HPV, jedna sa o virus a telo si s nim moze poradit samo, niektore typy su pre telo nebezpecne a zmeny na krcku maternice sa objavia az po niekolkych mesiacoch, takze to sa uvidi v PAP-stere o take tri mesiace alebo aj neskor. Ale to samozrejme len, ak k prenosu pre telo nebezpecnych HPV-virusovych typov doslo, co sa nemuselo stat.
Neviem, s kym Vas podviedol, ak to bola vysokorizikova osoba, treba mysliet aj na infekcie ako kvapavka atd., co som sice uz uviedla vyssie. Ak ste mali stastie, budete mat podla symptomov najskor kvasinkovu infekciu alebo zmiesanu infekciu (bezne aerobne prip. anaerobne bakterie + kvasinky), to ukaze kultivacia. Pred sterom je dolezite lekarovi povedat skutocny dovod, preco to vyzadujete, pretoze je to klucova informacia, aby sa v laboratoriu otestovalo vsetko, co sa da.
Este je moznost prenosu herpesu genitalis, ten sa ale tiez zvykne prejavit najmä pri znizenej imunite. Drzim Vam silno palce, aby ste mali stastie a aby to nebolo nic vazne. Dajte prosim potom vediet, co Vam zistili, dakujem.