Odpovedal: Dagmar
Re: Muzi a pornografia
(číslo príspevku 239.690, zo dňa 20.04.2013. videné 213x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239690:
Tak lepsie by sa to asi ani nedalo napisat. K tomu clovek musi dozriet, niekto skor, iny neskor. A stale sa cloveku stane, ze sa sklame, lenze casto je to prave o nas samotnych, mame nerealne ocakavania, riadne sme sa nedivali, riadne sme nepocuvali, zamerne alebo podvedome ignorovali dolezite signaly, idealizovali si tych ludi atd. Ono na tomto svete sa neda nikomu 100%-ne doverovat. Existuju velmi dobri a velmi doveryhodni ludia, to ano...ale moja skusenost je taka, ze kazdy jeden clovek ma aj svoju temnu stranku, kazdy jeden clovek ma tajomstvo(a) a kazdy jeden clovek ma povestneho kostlivca v skrini...Samozrejme, ze su medzi ludmi obrovske rozdiely, ale aj ti najlepsi, najzlatsi, najdoveryhodnejsi ludia su len ludia a mozno hoci su vybornymi otcami, rodicmi, kamaratmi, mohli zlyhat v inej sfere...Na to sme tu, aby sme sa ucili, vyvijali, kracali vpred.
Ale cim realnejsie ocakavania ako na seba samotneho, tak aj na druhych clovek ma, tym lepsie. Je nebezepecne zit v bubline iluzii a bat sa zit skutocny zivot. Skor ci neskor sa to cloveku vypomsti. No a to druhe je tiez plne rizik - neraz padnutie na drzku, ale tak co uz, zaboli, vstaneme, analyzujeme a poucime sa. Niekedy az na 20-ty krat, ale raz snad ano...Ono to chce nastavit samemu sebe zrkadlo, nielen tym druhym a to nie je vobec jednoduche. Casto si za nestastne vztahy mozeme sami, pridlho sme v nich ostali, mohli sme odist skor, usetrit sa mnohych ran, ale neurobili sme tak. Dufali sme, davali sance, verili, ze sa to zmeni - nie, nezmeni. To by ta druha strana musela chciet a nie vzdy chce, nie vzdy je tak daleko to urobit. A vtedy je mozno cas odist.
Alebo ostat - ak je sanca a spolu na tom celom zamakat. Je to velmi individualne.
Jeden zakladny fakt ale ostava: zakladom kazdeho dobreho vztahu je otvorena obojstranna komunikacia a nerobit nic na ukor toho druheho, vypocut, pozerat sa, nesudit hned, pozriet sa ZA oponu, preco je to tak, ako to je, preco ten clovek tie veci robi a preco ja tak reagujem atd atd atd.