Autor otázky: Zuzana
Búšenie srdca,tlak na hrudnej kosti,stískanie srdc
(číslo príspevku 239.528, zo dňa 11.04.2013. videné 482x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 239528:
Dobrý deň,mám 58 rokov,robím zástupkyňu riaditeľky pomerne veľkej základnej školy.Dosť stresujúca práca.Sporadicky od septembra a v posledných 2 mesiacoch mám skoro denne búšenie srdca a tlak za hrudnou kosťou,niekoľkokrát denne pocit akoby mi niekto stiskol srdce.Následne mám strach,vnútorné chvenie.Neviem sa sústrediť na prácu.Najčastejšie mám tieto problémy v pokoji,v noci,ale aj cez deň v škole.Niekedy mám pocit,že nemôžem dýchať.Som sledovaná v kardiologickej ambulancii už niekoľko rokov s prolapsom mitrálnej chlopne 2. stupňa.Čo mi môj kardiológ vysvetlil,že pri správnej životospráve by ma to nemalo obmedzovať v bežnom živote,aj primerané cvičenie a pohyb mi odporúčal.Čo všetko aj dodržiavam.V poslednej dobe cítim aj veľkú únavu.
Keď mi prišlo zle v škole, tak mi lekár urobil Echo vyš,záťažové vyšetrenie,Holter.S výsledkom ĽK:55/32,EF 72%,Perikard bez effúzie,MiR 2.st,Holter :Početné ES-y SV aj aberantné,ikomorové,interpolované.Záťažové cvičenie - dobrá výkonnosť.
Predpísal mi Concor Cor 2,5 mg.Magné.Neviem sa ukľudniť,vždy keď prídu tieto stavy,začínam mať strach...obmedzujeme ma to v živote.Čo mám robiť? Poradíte mi?Bojím sa.Ďakujem.