Odpovedal: Dagmar Zuzane
Re: 9 ročný syn - extrémne bojazlivý hypochonder
(číslo príspevku 239.136, zo dňa 21.03.2013. videné 203x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239136:
Nevidim nikde, ze by Vas tu niekto bol pocastoval nalepkou zla matka. To ste napisali jedine Vy sama, tak ste si to vydedukovali. Reagujete tvrdo a podrazdene, aj preto Vase prispevky posobia tak ako posobia. K psychologovi (pre dospelych) Vas tu ludia posielaju preto, ze ak mate problemove dieta (dieta majuce vazne problemy, za ktore moze jeho okolie, v ktorom vyrastlo, cize napr. Vasa matka atd), tak mate automaticky problem(y) aj Vy. Je to uplne normalne a nemusite sa za to ani urazat, ani citit dotknuta. Psycholog by Vam mohol velmi pomoct, pretoze by Vam na celu vec mohol podat uplne iny a hlavne objektivny, nezavisly pohlad. Navyse v celom tom mi absentuje fakt, ako riesite svoje problemy Vy verzus Vasa matka a s tym by Vam tiez mohol psycholog znacne pomoct, napr. v otazkach asertivity, pripadne Vam na zaklade Vasho opisu a opisu Vasho detstva, spravania Vasej matky nacrtnut jej typ charakteru, prip. poruchy, atd.
Moze to byt iba prinosom, ale na to musi clovek najprv byt ochotny PRIJAT aj iny nazor, aj ked neznie presne tak, akoby ste si to zelali.
Zivotne okolnosti boli ake boli, ked ste syna dali k babke, Vy sama musite zrejme nemalo veci spracovat, do toho syn. Lenze majte viac trpezlivosti, je to LEN dieta a ma LEN 9 rokov. Tam sa nedaju cakat zazraky, podla toho co opisujete uz presiel znacnou zmenou.
A psycholog Vam moze dat XY dalsich vynikajucich tipov, rad, trikov.

To nebolo myslene nijako negativne, prave naopak, len ste to totalne negativisticky prijali.
Samozrejme, ze su matky, ktore sa svojim detom vobec nevenuju, to vsetci tu dobre vedia.
Je tu vela velmi rozumnych zien a prispievatelov.
Nikto to s VAmi nemysli zle. Ste v tazkej situacii a tak dali tipy, rady. Nic viac.