Odpovedal: Dagmar Ivane
Re: zlaty stafylokok a vredy
(číslo príspevku 239.069, zo dňa 19.03.2013. videné 232x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239069:
Tak zvolte inu univerzitnu nemocnicu, Slovensko je dost mala krajina a dcera ma vazny problem, takze snad nie je problem odcestovat par sto km dalej z vychodu na sever alebo zapad, kde by bola hospitalizovana, dokladne komplexne vysetrena, treba iste zohnat kopie doterajsich lek. sprav + laboratornych vysledkov, aby sa lekari v uniklinike mali od coho odrazit a je dobre na A4 papier najlepsie na PC spisat doterajsiu anamnezu z vlastneho pohladu pacienta, Vasa dcera ma 18, takze toho bude schopna. Vramci unikliniky a hospitalizacie je mozne urobit konziliarne vysetrenia z viacerych odborov a navrhnut podla vysledkov patricnu liecbu, napr. ako zaciatok intravenozne podanie ATB podla antibiogramu, ak sa identifikuje patogen vramci hospitalizacie.
Pri takychto ochoreniach je to ale vzdy beh na dlhe trate, velmi dolezita je aj strava, Vasa dcera by mala nejaky cas uplne odstranit vsetko zivocisneho druhu, mlieko, kuracinu, dalej cukor, bielu muku, je potrebne zistit, ci nema nejake alergie (to by sa ale iste udialo vramci hospitalizacie).
Liecba vredov tohoto typu spada pod dermatologa-specialistu a imunologa, pretoze imunitny system a SPRAVNE osetrovanie ran su v tomto pripade velmi dolezite. Obvolajte unikliniky a vybavte pre dceru termin co mozno najskor.