Odpovedal: Dagmar Daniele2
Re: Ako otvoriť oči manipulovanému človeku?
(číslo príspevku 238.944, zo dňa 11.03.2013. videné 330x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 238944:
Moje doterajsie skusenosti ukazali, ze väcsinou to byva tak, ze ludia, tzv. cierne ovce rodiny alebo ludia, ktori su svojski, razni a priami a vzdy si vsetko zliznu su zväcsa tie najlepsie clanky rodin. Najhorsi su ludia tisicich tvari, smerom nadol sliapat, nahor sa vtierat, byt za dobre s kazdym a vzdy. Manipulatori zacinaju v malom a v nejednom pripade ako velki priatelia a pomocnici. To je typicke a prave ta najväcsia pasca. Clovek si ich pusti k telu a zrazu zisti, ze je mu coraz tesnejsie a tesnejsie, ze dotycny sa nejak meni, robi veci,ktore NIE SU OK a pod. V mnohych pripadoch im niet co dokazat, su majstrami v spekulaciach, konspiraciach, intrigach a hrach. Ak sama nie ste manipulatorom v pravom slova zmysle (nemyslim male manipulacie, ktore robia vsetci ludia,aj deti) a nie ste recidivista a profik, mate len tu moznost, chranit si deti, jasne a nekompromisne si stat za svojim a manzelovi prenechat jeho podium. Jeho rodicia maju iste aj dobre vlastnosti, ono su tam aj generacne rozdiely, uplne ina vychova vtedy a dnes, je toho hrozne vela.
Ale ak citite a instinkty a intuicia zeny/matky je vzdy spravna, konajte.
Voci muzovi - tam si fakt len mozete pokojne sadnut, ale jasne dat najavo svoj nazor bez vytacok, bez ustupkov. Mne je jasne, ze je aky je, to su typicke deti manipulatorov, bud su od nich zavisli, alebo sa stanu takymi istymi manipulatormi a pouzivaju tie iste hry a tahy, alebo sa uplne distancuju od rodiny. Zavisi od povahy, od zazitkov, od charakteru a od zivotnych okolnosti a skusenosti.
Ten aspekt, ze sa voci danej veci ma postavit ako chlap, mu kludne pokojne ale vecne povedzte. Nema 8. Ma 38, ak som spravne citala.
Bohuzial, ludia nie su zvyknuti diskutovat, akakolvek hadka ci spor (hoci su absolutne prirodzene pre ludske pokolenie a vzdy boli, su aj budu) sa v mnohych rodinach berie strasne dramaticky. Pritom ide iba o rozdielnost nazorov, zmenu roli...Neda sa zit 100 rokov rovnako, ludia sa menia, roly sa menia, okolnosti sa menia.
Neda sa byt s kazdym za dobre, to s Vami bude kazdy iba zametat. Da sa slusne, vecne komunikovat, na urovni, to ano, ale nie vzdy je mozne mat idealne vztahy - na to su totiz vzdy dve strany...
Vas muz si musi vybrat. Svoju rodinu alebo svojich rodicov. Nik mu nebrani v kontakte s nimi, ale ani on Vam nemoze mat za zle, ze zasahujete, ked Vam stari rodicia sikanuju spolocnu dceru. Odtial-potial - uz spominane HRANICE. Drzim Vam silno palce a ozvite sa opät.