Odpovedal: Dagmar Daniele 2
Re: Ako otvoriť oči manipulovanému človeku?
(číslo príspevku 238.870, zo dňa 10.03.2013. videné 271x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 238870:
Daniela2 - na to musi prist ON SAM. Niektori ludia potrebuju roky. Musi mat osobnu negativnu skusenost. Cim viac ho budete presviedcat o tom, ze jeho rodicia su manipulatori atd, tym viac bude stat na ich strane. Je to paradox, ale je to tak. Jedine osobna skusenost cloveka moze presvedcit o pravde, ci nepravde ci vlastnom omyle...
Navyse su to jeho rodicia, vyrastal tak, NEPOZNA to inak...chapete. Ine je, ked clovek vyrastol v inom prostredi, on toto povazuje za NORMAL, pretoze v tom vyrastol. Clovek je tvor, ktory si zvykne, to znamena ze ich pristup a spravanie on povazuje za normalne, ine nepozna - teda nepovazuje to za nic strasne, zle atd. Jedine, ak by bol psycholog, prip. mimoriadne vnimavy, tak by si vsimol, ze nieco nie je OK, aj ako ich vlastny syn - kolko je takych ludi? Mizive percento. Na to by musel byt schopny vnutorneho odstupu a byt cosi ako rodeny psycholog a vediet otipovat osobnost a tahy druhej strany, hoci vlastnej rodiny - a to dokaze velmi, velmi malo ludi.

Drzim Ti, Danielka, velmi palce, kedze ide o Tvoje deticky,aby sa to vyriesilo co najlepsie. Deti treba chranit a manzelovi akurat mozes povedat, (bez hysterie), co si o tom myslis, su to TVOJE deti, cize mas pravo a narok ZASIAHNUT, ak sa presiahnu hranice. Navyse dcera reaguje podvedome spravne - ze je akoby alergicka - je to primerana detska reakcia, deti su velmi vnimave a nedoveruju tak jednoducho, maju este velmi citlive senzory a nevedia dobre klamat a rychlo zvyknu odhalit hru dospeleho cloveka, vycitia to.