Autor otázky: Michal
krcná chrbtica
(číslo príspevku 238.824, zo dňa 07.03.2013. videné 969x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 238824:
Dobrý večer, chcem vás poprosiť o radu.Som študent VŠ, 25. ROKOV. Mám problémy s krčnou chrbticou (, čo mi spôsobuje bolesti hlavy, ťahanie od krku, záhlavia až smerom ku čelu, spojená s tlakovou bolesťou a pálením na čele. Často mávam pocit akoby myknutie a puknutie v hlave. Pri priložení ruky k spánkom pociťujem vibrácie v krku a v oblasti krku, kde sa dá nahmatať pulz. Tieto problémy mám od októbra, kedy mi silno prasklo v krku (ako keby sa nieco zlomilo) a postupne sa pridalo bušenie srdca, jeho podskakovanie a pulzovanie v hlave spojené s poctom tepla a pulzovania v tvári.(od januára) Bol som odoslaný na magnetickú rezoanciu, posielam vám je výsledky:(25.1.2013)V oktobri som absolvoval tehabilitaciu, bez uspechu. v súcasnosti chodim na narazove vlny. Bol som 4x, zatial bez vacsej zmeny.
V segm. C3/4 cirkulárna protrúzia IVD s minim. akcentáciou vyklenutia subartikulárne vľavo+incip. unkovertebrálna spondylóza vľavo. Ľavý neuroforamen len min. vytesnený.
V segm. C 4/5 minim. anulárny bulging disk.
V segm. C5/6 protrúzia IVD subartikulárne vpravo.
Prosím Vás o vysvetlenie môjho nálezu ači tento nález zodpovedá mojim ťažkostiam a či majú vplyv na moje problémy so zvýšeným pulzom a búšením podskakovaním srdca.
Ďakujem za odpoved.