Odpovedal: Jara
Re: Vakcína MMR a poškodenie zdravia detí
(číslo príspevku 238.499, zo dňa 20.02.2013. videné 271x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 238499:
Pán Ján, ja s Vašim názorom súhlasím a viem, že vy ste človek, čo veľa študuje a číta a robili ste tak nie na pochybných internetových stránkach ale celoživotne priamo z kníh a tlačených publikácií v knižniciach.
Viem, že táto téma je citlivá, veľa diskutovaná a tak, ako pri iných vážnych témach delí ľudí radikálne na "za" a "proti". Takže nie je vôbec ľahké diskutovať.
Ja som za možnosť slobodne sa rozhodnúť, či dať svoje deti zaočkovať alebo nedať. Fakt, že existujú aj ľudia s menšou informovanosťou, nemôže byť dôvodom, aby boli všetci ľudia obratí o možnosť slobodne zvážiť všetky dostupné informácie. Neviem už presne kto tu kategorizoval ľudí na "slabších" ale tí predsa môžu počúvnuť svojho detského lekára a rozhodnúť sa práve podľa tej dostupnej informácie, ktorá sa k nim dostane.
Mám rovnaký názor na "liečenie". Zdravý človek pre farmaceutické firmy nemá žiadnu cenu. Peniaze prináša liečený ale nie vyliečený človek, teda ten, čo je dlho pacientom. Preto, že existujú nečisté praktiky, znižuje sa aj dôvera v niektoré lekárske úkony a preto som za možnosť slobodne rozhodovať o sebe a deťoch.