Autor otázky: adriana31075
epilepsia?
(číslo príspevku 238.458, zo dňa 18.02.2013. videné 327x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 238458:
Adriana-37-žena, utrpela som autohaváriu v r,1996 sedela som za šoférom a udrela som si v ľavo spánky do skla, kedy mi diagnostikovali otras mozgu, mala som krvácanie na ľavej časti lebečnej kosti o veľkosti cca.2cm. nevedela som čítať,mala som spomalenú motoriku, nevedela som len ťažko rozprávať pretože som hľadala slová, podlaha sa podo mnou akoby vlnila, neustále sa mi točila hlava,počas 1 týždňa mi slzilo ľavé oko. Mala som strašné bolesti v oblasti zátylka a krku. Brala som nootropil 1200 a trental,magnézium asi po 1roku som sa už cítila dobre, okrem občasných bolestí chrbtice, mala som občasné bolesti hlavy- migrény. Asi raz ročne kolapsy typu náhle závratové stavy, so zvracaním. Od 2007 slabé trpnutie ľavej stany tela. V posledných 5r. sa stav oveľa zhoršil. Začalo to tým, že som zaspala popoludní a zobudila som sa na to že sa celá klepem ledva som rozprávala všetko som videla rozmazané, cítila som tlak v hrudi, dcéra uviedla že som bola strašne bledá a ústa som mala do fialova, náhle mi stúpla teplota do 39c. O pár hodí mi bolo lepšie po užití paralenu. cca po 1r. som vo večerných hodinách pozerala tv vo foteli a zrazu ma veľmi začalo bolieť v zátylku, následne akoby mi preťali pol hlavy celá akoby som bola paralyzovaná, nevedela som hovoriť,mala som zastreté pred očami. cca 2 roky sa kolapsy opakujú častejšie,prichádzajú náhle akoby ospaloťou začína sa mi triasť ľavá ruka, nekôr chvieť celé telo, vidím zastreto-niekedy dvojmo, trpnú mi ústa,neviem rozprávať,len ťažko,potom to prechádza do triašky je mi zima, v ľavom oku mám záblesky. potom mám bolesti hlavy a bolesť v zátylku. Naposledy kolaps v nedeľu 18.2.2013.
neviem sa pozerať na ostré+puzné svetlo,slnko,prekáža cigaretový dym,hlasná hudba,veľký hluk,

Doterajšia liečba : bisobella- SVES tachykardie ,cipralex,lamotrigin-actavis,magnézium 500,lieky proti bolesti ojedinele paralen,panadol, dorziflex,aescin, CT a MR mozgu negatívne
diagnostikovali mi - epilepsiu? EEG negatívne, VEP-latencia vlny P bilat na hornej hranici normy, problémy, vetebrogénny algický syndróm, problémy s platničkami - mediálna až mediolaterálna hernia disci L4 aj L5 1.sin CBS 1.sinsusp. lesio disci intervertebralis s tlakom na dv.

Prosím o radu : môže to byť epilepsia ?, ak niečo iné prosím poraďte aké vyšetrenie by som mala absolvovať. Za odpoveď vopred ďakujem.