Autor otázky: dada
strach a stale len strach
(číslo príspevku 238.015, zo dňa 21.01.2013. videné 458x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 238015:
Uz niekolko rokov doslova trpim. Mam 33 r. a odkedy som sa vydala a mala deti (8r.) pocitujem neustaly strach o seba, rodičov, manzela, deti. Stale mam na mysli, ze co ked sa im nieco stane, co si bez nich pocnem, co ked ochoreju... Ja viem, ze sa tomu neda zabranit a co sa ma stat sa stane, ale neviem si pomoct. Ked manzel napr. niekam ide a nezavola mi, ze je tam, alebo ze sa mu vybije telefon a ma ist vecer domov z prace a ja sa mu nemozem dovolat, tak hned mam v mysli tie najhorsie scenare. Niekedy mam dni, tyzdne, ked je vsetko o.k. Ale niektore dni, aby mi nebolo malo, tak si dokonca predstavujem, ze napr. v buse, v kt. cestujem pride niekomu zle a odpadne a podobne scenare...
To ani nemozem pozerat v TV relacie typu Modre z neba, lebo to je na moju psychiku az prilis. I ked si clovek pri tom uvedomi, co vsetko ma. Nemozem ani len citat kadejake zdravotne problemy, lebo potom ich mam zarucene aj ja aj so vsetkymi priznakmi.
Vsade okolo nas je len same zlo, nasilie a choroby. Da sa tomu vobec vyhnut? Ako zmenit postoj k zivotu? Som rada, ze zijem, nakollko som pred niekolkymi rokmi prekonala mozgove krvacanie a zostala som bez nasledkov (ak neratam tieto moje psychicke stavy).