Odpovedal: Jara
Re: sama na Vianoce
(číslo príspevku 237.113, zo dňa 03.12.2012. videné 270x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 237113:
Mila Lena.
Sviatkami lasky a pokoja a popripade este rodiny sa zacali nazyvat Vianoce na Slovensku za cias totality,kedy nebolo vhodne a ziaduce propagovat ich nabozensky charakter.
Inak skus si premysliet hlbsie nieco o zmysle Vianoc pre teba.
Ked ich akceptujes ako nabozensky sviatok, tak tam ma vacsi vyznam samotny Advent,nez iba jeden- dva dni plne konzumu. Advent je cas "cakania" a pripravy. Potom pre teba ma zmysel aj navsteva kostola a rozjimanie. Ja vtedy chodievam viac na koncerty a zacinam piect drobne pecivo, ktore ale samozrejme nema kto v takom mnozstve skonzumovat, tak ho pomaly nosim do prace a este aj balim do ozdobnych balickov a poharov a rozdavam blizkym.
Ak pre teba nema podstatny zmysel ich nabozensky charakter, teda narodenie Jezisa, tak dokazes lahsie prezit onen vecer a jeden-dva dni potom sama. Nezostavaj vsak sama, zaplat si najblizsiu prijemnu lokalitu, nemusi to byt drahy pobyt, a tam sa jednoducho nechaj vtiahnut do programu, ktory bude pripraveny. Vecera, drink.. a potom si pokojne zober aj tabletku na spanie, ak treba.
No a na zaver dve veci: Na Vianoce je osamote strasne vela ludi. Nie si takto jedina. Je ich ozaj viac, ako si myslis. To len televizne reklamy nam masiruju mozgy obrazom dokonalych rodin.
A druha, ta najpodstatnejsia: Ak by si bola sama, budes predsa v najlesej spolocnosti :-)

Prajem ti aby si si nasla prijemny pobyt niekde medzi ludmi, nemusis sa hned spriatelit, len budu ti ludia okolo teba. A prajem ti, aby si to prezila aspon v harmonii sama so sebou.