Odpovedal: katarina - pre p. dr. Filla
Re: Spasmed 5 - náhrada?
(číslo príspevku 237.026, zo dňa 28.11.2012. videné 520x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 237026:
Vážený pán doktor,
nebola som na Edusane dlhšie, až teraz som si našla od Vás odpoveď - veľmi pekne Vám ďakujem. Škoda, ze som ju nenašla včas, lebo medzitým som v júni vyhľadala urológa, keďže som už nemala Spasmed 5. Predpísal mi Vesicare 10mg 1x denne.
V posledných týždňoch sa mi zhorsili problemy s močením, k stresovej inkontinencii, ktorú som sa naučila "ovládať", sa pridalo akési mimovoľné unikanie pár kvapiek moču pri plnšom mechúri, najmä pri chôdzi. 12.11. som vyhľadala toho istého urológa, odobrali mi vzorku moču: sedimentácia negatívna, K+C - "pôdy ostali sterilné", usg bolo OK. Pán doktor mi naordinoval Canephron 3x2, no po 5 dňoch som musela liek vysadiť pre bolesti žalúdka /mám gastropatiu/. 20.11. som šla na kontrolu: USG po vymočení nevykazalo rezidium v MM. Predpísal mi náplaste Kentera, ktoré si mám nalepovať celý mesiac namiesto užívania Vesicare. Akože pokusne. Keď som si doma prečítala v pribal. letáku, aké sú tam vedľajšie účinky, najmä opäť na žalúdok, tak som sa to rozhodla neaplikovať. Ostala som pri Vesicare.
Odvčera mám zasa intenzívnejšie urgencie na močenie, stále cítim akoby plný mechúr, pri močeni sa to pomaly "rozbieha", musím poriadne tlačiť, a mám pocit nedostatočného vyprázdnenia: keď zatlačím, zakaždým mi vyjde ešte pár kvapiek, opakovane. To nutkanie ostáva a je dosť nepríjemné, mám stále taký tlak v podbrušku. Pijem urologický čaj.
Vážený pán doktor, nemohla by som prísť k Vám na vyšetrenie? Som z Bratislavy.

Vopred Vám ďakujem.