Odpovedal: alena
Re: Obezita dieťaťa
(číslo príspevku 236.953, zo dňa 22.11.2012. videné 210x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 236953:
Keď sa opäť neurazíš, napíšem jedálny lístok môjho dieťaťa napríklad dnes - má 6 rokov, výšku neviem akú možno tak 122 a váhu 22.
Raňajky - jogurt plus dva deci čaju,
Desiata v škole - 1 rohlík, saláma, plesnivý syr, paprika, jablko, horalka
Obed v škole - vraj dnes zjedla všetko - vývar s cestovinou, fašírka a fazuľový prívarok (verím, že zjedla to má rada)
Príchod po škole domov - 2 mandarinky, hrachová polievka
Večera - 1,5 celozrnnej bagety s maslom a plesnivým syrom
Prišla návšteva tak ešte banán v čokoláde čo dostala (odo mňa by ho už nedostala a chipsy čo si tu uchmatla na stole, našťastie kupujem len tých medvedíkov, čo sú "určené" deťom, predsa sú len o pár dákych prídavných látok ochudobnené
A pije iba vody a nesladené čaje, občasne nejaký džúsik.
Dva krát týždenne navštevuje tanečnú, čo je 70 minút. Okrem iného bývame na dedine, takže bike, korčule, behanie, máme psa, na dvore preliezku, hojdačky, šmýkalu, v zime chodíme dva krát do týždňa na klzisko.
Niekedy sa mi zdá, že zje veľa, inokedy príde deň kedy jej nechutí - málokedy robievam sladké jedlá (nerada varím tie klasické bielomúčne palacinky a podobne, lebo to má veľmi rada a ja to nepovažujem ani za zdravé ani za výživné), tak vtedy si riadne pochutí zje aj štyri palacinky, ale má rada napríklad aj tofu a strukoviny, vie toho zjesť kvantá. Takisto plesnivý syr. Vôbec ju neobmedzujem. Ak máš ty problém s tým, že sa tvojej dcére deti vysmievajú a považujú ju za tučnú, a chceš jej udržať líniu, tak jej neodtŕhaj od úst ale zmeň stravovacie návyky. Vyraď hlavne bielu múku - pečivo, cestoviny, knedľa, sladkosti tiež teda, respektíve ak sladkosti dajú sa vybrať aj vhodné napríklad tvarohové tyčinky dots v tmavej čokoláde, alebo rôzne cereálne tyčinky sú veľmi chutné moja dcéra si to sama v obchode pýta, a takisto by som jej kľudne nezakazovala kvalitnú tmavú čokoládu bez stužených tukov ale s veľa percentami kakaa.
A na druhej strane vidím, že sa ťa moja pôvodná odpoveď dotkla, ibaže tvoje informácie, ktoré tu poskytuješ sú skutočne čudné, neúplné a hlavne si protirečia. Ak svoju dcéru do športu tlačíte vy, možno to tiež nemá vôbec žiaden význam a je pod tlakom, takisto aj ak jej zakazuješ jedlá, ktoré má rada, ku tomu sa jej deti smejú... a to všetko jedno s druhým zrejme na ňu nevplýva dobre, a stres jej tiež v udržiavaní zdravého tela nepomôže. Vôbec si ale nedoplnila veci a neodpovedala si na naše otázky, takže nič viac sa tu už pre teba urobiť nedá. Keby si jej skutočne chcela pomôcť, tak tvoje odpovede by neboli také ješitné ako sú. Maj sa.