Autor otázky: erika1975
Plucne vysetr. - odber krvi - brat antihistaminika
(číslo príspevku 236.926, zo dňa 22.11.2012. videné 388x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 236926:
Zdravím, poraďte... mame synčeka má 4 a pol. roka. Minulý rok nastúpil do kolektívu, bral cca 7 ATB, vždy kašeľ, taký laryngitický, sople... V máji toho roku bol vybrať nosnú mandľu, krčné mu orezali, z uši vysali nejakú tekutinu. Od mája ma pokoj až do októbra... 8.10 - laryngitída bez liekov, po tyzdni prešlo, potom 29.10 ešte horšia laryng. tentoraz bral ATB lebo mu pískalo na prieduškách. ATB dobral a po týždni opať kašeľ laryng.- tentoraz sme išli na alergo, tam mu zvýšili dávky Flixotide, o dva dni nato sme boli na krčnom, tam zhodnotili ze ma zapal priedušnice, dostal na to 2 dni horučky do 39st., potom akoby utalo a teploty zmizli. Začali sme síce chodiť do soľnej jaskyne, absolvoval 3x vstup, ale to uz bol chytený a to bol asi problém, ze sme to zhoršili. Dostal zelené sople, ale brutálne, po 5 dni to prešlo do zapalu ucha. Počkali sme na výtery, má v nose a hrdle hemofila influenze, takze dostal na 10 dni Klacid. Po tyzdni sme boli na usnom na kontrole, vsetko ustalo, sopel zmizol, kasel zmizol.
Na 13.12.2012 sme objednany do tatier na plucne vysetrenie do šrobárovho ústavu detskej TBC, kedze ten kasel laryngit. je pocas roka stale, hlavne ráno. Teraz berie zenaro - od alergologa a neviem, ci mu ho mame davat pred odberom krvi, zabudla som sa spytat sestricky, a dovolat sa tam je problem... nasa alergo vzdy pred odberom krvi kaze vysadit antihistaminika aspon 10-14 dni pred odberom. Nechcem maleho trapit, aby nahodou neboli vysledky skreslene...
Ma aj niekto skusenosti s tymto ustavom? nechceli sme ist hned na liecenie, takze sme volili takuto formu vysetrenia. Dakujem za odozvy..