Odpovedal: katarina
Re: spinenie a antikoncepcia
(číslo príspevku 236.792, zo dňa 17.11.2012. videné 235x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 236792:
Riesenie tejto situacie je velmi komplikovane, ale zaroven nie nutne. Vacsina lekarov gynekologov siahne po tej najspolahlivejsej "pomoci" - po antikoncepcii. Pokial vas doktor vysetril a nenasil ziadne zjavne priciny spinenia, dovodom bude najpravdepodobnejsie hormonalna nerovnovaha. Mozno vas doktor nechce trapit, nepovazuje to za nutne, teda nebude vam brat krv a sledovat cyklus a hladiny jednotlivych hormonov pocas cyklu, aby prisiel na to, preco spinite.
Jednoduchsie je nasadit hormonalnu antikoncepciu, ktora vo vaseom tele urobi tzv. "poriadok", ale zaroven vam zastavi ovulaciu. "Vdaka" antikoncepcii budete mat "pravidelny cyklus" a krvacanie z vynechania tabletiek.
Schvalne pisem tolko uvodzoviek, pretoze je diskutabilne, ci je to ozaj pomoc, alebo len taka naplast...
Pokial to bola len jednorazova zalezitost a HAK vam nevadi, potom je vsetko ok. Ale ak ste proti hormonalnej antikoncepcii, ak mate partnera, ak chcete otehotniet, ak... tak potom bol postup gynekologa nie velmi vydareny. Dolezite je utriedit si to v hlave a porozpravat sa s doktorom.

CO sa tyka otazky, ci sa nieco mohlo stat, ked ste HAK uzili skor, nez ste mali - tak pravdepodobne nie. Ono je niekedy velmi tazke zistit, ci to spinenie nie je zacinajuca menzes, alebo ci to nie je len velmi slaba menzes - kedze vam hapruje cyklus. V kazdom pripade, ked uz ste zacali HAK brat, tak urcite vydrzte niekolko cyklov, pokracujte v uzivani aj napriek spineniu.

Aku znacku vam predpisal gynekolog? (celkom dobre nerozumiem, ze ako vam mohol nieco predpisat podla vysledkov krvi???)
Urobil vam pecenove testy? Oboznamil vas s moznymi vedlajsimi ucinkami?