Odpovedal: katarina
Re: ročne dieťa nespí
(číslo príspevku 236.758, zo dňa 16.11.2012. videné 364x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 236758:
Prepacte, nemam cas citat celu diskusiu, takze je mozne, ze problem je vyrieseny, alebo ste k niecomu dospeli...
Moja rada znie: zmenit spankovy rezim. Mali sme doma nieco podobne, trvalo to asi 3-4 mesiace. Nebudem sa rozpisovat o nas, ale chcem poradit. Vase dieta vyzera, ze ma deficit spanku! SU deti (napr. aj nas syn), ktory sa sprava cez den uplne v poriadku, ale akonahle nema dostatok spanku, v noci sa paradoxne budi, strasne zle spi, skoro vstava a tak sa to vlastne este viac zamotava.
Skuste ho nasledujuci tyzden ukladat na vecerny spanok o dost skor, napr. uz o siedmej hodine. Prve dni (vecery) budu asi tazke, lebo nie je zvyknuty ist tak skoro spat, ale nevzadavjte to...
Neviem presne, kedy sa rano budi, ale optimum by bolo do tej siedmej hodiny, urcite nie neskor. Casom by sa to malo takto upravit. jeho vek je uz idealny na to, aby vstaval napr. o 6-7 hod., potom mal jeden obedny spanok (chvalim riesenie, ze ho o 15tej budite) a potom ukladat na vecerny spanok, najlepsie tak, aby bol uz o siedmej v posteli... Je dolezite dodrzat vecerny ritual, nech je vsetko tak, ako stale, poporadi. Nech je stlmene svetlo, nech surodenci nekricia, nech sa obmedzi telka, skratka sa aspon na nejaky cas prisposobit dietatku. Vecerny ritual je dolezity, moze byt akykolvek dlhy, len nech je kazdy vecer rovnaky.
Drzim vam palce.
Este na zaver zhrniem: ak dieta v noci nespi, ak sa budi a vyzera cerstvo, je tzv. na drogach :) Paradoxne pomoze len skorsie ukladanie na vecerny spanok, vydrzat aspon tyzden, kym sa to neupravi a dieta nedozenie deficit. Verte mi, pomaha to, len nie kazdy ma "gule" na to, aby to vydrzal ci uveril.