Odpovedal: Jara
Re: ročne dieťa nespí
(číslo príspevku 236.692, zo dňa 14.11.2012. videné 235x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 236692:
Alenjka prepáč, nešlo v podstate o pripomienky k stravovaciemu režimu. Zdá sa, že v strave je málo, čo by mohlo škodiť.
Tak ale predsa "pripomienky..." Nemôže mať alergiu, neznášanlivosť na to mlieko, ktoré papá?
Ďalej: v noci by mohlo prejsť namiesto mliečka na čaj, vodu.
... a už sa vjadrím iba k tým veciam, čo máte rozdiskutované s Janou. Aj keď sa zdá, že v tomto veku nemôže byť reč o ne/vychovansti, v skutočnosti základy už má a ďalej si upevňuje.
Ja sa prikláňam k tomu, že treba zaradiť počas dňa tie pokojnejšie zábavky. A ešte je jedno múdre "řečení"- neviem slovenký výraz. Rodič nie je v prvom rade animátor voľného času, zabávač, kultúrny referent dieťaťa. Samozrejme že je, aj... Ale nemusí vždy, každú munútu dňa dieťaťu organizovať.
Tam kdesi v tom vyjadrení, ako ste trošku iná ale snažíte sa byť dobrou žienkou? prepáčte, nebudem hľadať ten originál výraz.., v podstate ide o to, že tam vidím trochu disharmóniu. Nesiľte to. Niektoré veci sa naučte nechať plynúť. Zvoľnite tempo. Vykašlite sa na dokonalú mamu a gazdinú. Niektoré veci môžu doma fungovať aj menje štandardne, lenivšie, s inou stravou (jednoduchšou..) atď. Možno iba musíte prečkať toto ťažké obdobie so synom, možno sa veci aj samé trošku spacifikujú, ale v niečom skúste zvoľniť tempo ja vy.