Autor otázky: gigi
Čudná granulovaná stolica
(číslo príspevku 236.655, zo dňa 11.11.2012. videné 499x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 236655:
Mám 53 r. už asi mesiac mam čudnú granulovanu stolicu. Na wecko idem každý den niekedy je stolica tvrda inokedy mäkka ale vždy sú to granulle. Začala to Pred mesiacom zápchou a pálením a bolesťami uplne dole - hrubé črevo. Potom to prešlo na stred brucha - pálivá bolesť ale už bez zápchy, brucho tvrdé a boľavé pri pupku v leže na pohmat a teraz je to pálenie pod rebrami hlavne vpravo. Žaludok je zatiaľ vporiadku,Jesť mi chutí trávi mi ale nižšie sa to ako keby zastaví a to pálenie aj občasné pichanie po jedle. Držala som diétu 2 dni ryžový odvar ale aj po ňom ma pálilo vpravo pod rebrom. Pijem veľa tekutín, čaj na pankreas, Pancreolan forte 2 tb. po jedle.Probiotika tiž ale nie dôsledne. Ráno Psylium posledné dni nie lebo mi došlo. Veľa ovocia - jablka milujem aj zeleninu.Nadváhu nemám mám 168 cm a 60 kg.
Predtým som mala zápal moč. mechura a brala som antibiotika. Bola som aj na ultr. brucha - bolo všetko OK, ale to bolo tesne pred týmito problémami so stolicou. Výsledky z krvi sú taktiež v poriadku. Tohto roku som bola 5 x opakovane liečena atb. na zápal maternice - ako sa ukázalo nemuselo to byť keby ma gynekolog / asi ho vymením/poslal aj za urologom. Posledné 3 mesiace mám často hektické a stresové aj v práci aj doma - tým som si vysvetľovala aj pocity vybrácii alebo akéhosi vrenia v bruchu hlavne k večeru. Aj dnes som bola v pohode a k večeru som sa rozčulila a hned mi začaloi vibrovať v bruchu.S mojou doktorkou sme sa asi pred 2,5
týždňami dohodli že s gastro a kolono ešte počkáme a tie vybrácie že môžu byť aj z chrbtice resp. kostrče.Po dnešku si asi hodím Neurol. Čo s tými granulami a pálením? Diétovať a počkať ešte? Dramatické to nie je ale zdlhavé a nepríjemné.