Autor otázky: Helena
Permanentné gynekologické zápaly - prosím o pomoc
(číslo príspevku 236.634, zo dňa 11.11.2012. videné 361x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 236634:
Dobrý deň,
pristúpim rovno k problému. Už 6. mesiac mám gynekologické problémy. Už ani neviem ako to začalo, začala som pociťovať svrbenie a výtok. Tým sa všetko spustilo a doteraz neskončilo. Mala som rôzne nálezy baktérií, kvasinky mám pocit boli vždy negatívne, aj keď doktor povedal, že je kvasinkový výtok. Cítim neustále svrbenie, niekedy až rezanie, stály výtok. Privádza ma to k šialenstvu, mnohé dni som preplakala. Obmedzuje ma to v každodennom živote, nemôžem prejsť niekoľko krokov kvôli neznesiteľnému svrbeniu. Zmenila som gynekológa (v ordinácii ma rozplakal, kvôli môjmu problému sa mi doslova vysmial), navštívila som imunológa (u ktorého boli všetko výsledky OK), brali mi moč u obvodného (všetko OK).
Nový genekológ spravil všetky možné kultivácie, našla sa Ureoplazma, ktorá ale pri dalšej kultivácii o dva týždne už nebola (zrejme preliečená antibiotikami) a to bol posledný nález, ktorý bol. odvtedy sú výsledky negatívne a všetko vyzerá v poriadku. Až na to, že neustále pociťujem svrbenie. Pri užívaní posledných atb sa mi uľavilo asi na dva dni (neskôr dopíšem, aké to boli lieky, momentálne pri sebe nemám zápisník), ale potom sa všetko opäť vrátilo.
Keďže boli výsledky kultivácie v poriadku, odporučil mi doktor výplachy Rosalginom, ktorý teraz používam dva krát denne, ale od dnes chcem používať už len raz denne. Pravdu povediac neviem, či to má nejaký účinok.
Proím o radu, neviem už čo robiť. Známa mi odporúčala navštíviť nemeckých lekárov, neviem ale ako je to s poisťovňou. Okrem toho by som nerada opäť menila gynekológa, no som už úplne zúfalá. Trápi ma to vlastne permanentne, ak nepočítam dokopy dva-tri dni, keď sa z nejakého dôvodu svrbenie stratilo. Snažím sa držať hlavu hore, ale ani by ste neverili ako vás dokáže taký problém obmedzovať a trápiť.
Ďakujem za akékoľvek rady,
Helena (24 rokov)