Odpovedal: Max
Re: pochybnosti o sexualnej orientacii
(číslo príspevku 236.627, zo dňa 10.11.2012. videné 405x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 236627:
V jadre súhlasím.
Ja preferujem myšlienku, že intímna sféra človeka je neuveriteľne zložitý systém a nie je možné jednoducho hovoriť o homosexuálnej alebo heterosexuálnej orientácii.
To je veľké zjednodušenie, ktoré by sme si u mnohých ľudí nemali dovoliť.
Pretože do hry vstupuje veľké množstvo faktorov, napr. vek, situácia, zážitky, detstvo, nálada, %alkoholu, osobnostné črty, dĺžka sexuálnej abstinencie, ročné obdobie atď.
Mnoho ľudí vykazuje črty homosexuálnych osôb, ale aj heterosexuálnych, u nich teda nemožno tak jednoducho definovať orientáciu.
Napriek tomu, čo som práve napísal, u niektorých ľudí takmer všetky znaky túto osobu jasne zadefinujú, aj ona sama seba potom právom označí za homo alebo heterosexuála.
Aj keď je pre jednotlivca vyriešenie otázky sex. orientácie často dôležité a potrebné, pre okolie by to mal byť jeden z najmenej podstatných faktorov vplývajúcich na vzťah k tejto osobe.
S jednou výnimkou: ak sa nejedná o nášho súčasného (príp. budúceho) partnera. Tam je to tiež veľmi ošemetná téma a je to jednoducho na dlhšiu debatu. Poviem len toľko, že "nesprávna" orientácia partnera tiež nemusí byť prekážkou vzťahu, je to skrátka celé veľmi komplikované...
Čo sa týka dagmar, myslím, že viem ju pochopiť, ako aj Teba :)