Autor otázky: katarina
29.tt - zvlastne zasklby, surne prosim gynekologa
(číslo príspevku 236.595, zo dňa 08.11.2012. videné 1917x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 236595:
Dobry den,

mam 34 rokov, cakam druhe dieta a som v 29.tt.
Pohyby som zacala citit velmi skoro, uz od 14.tt nepravidelne a potom v 20.tt uz velmi zretelne. Mam velmi aktivny plod (narozdiel od prveho tehotenstva) a asi od 27.tt som okrem pohybov a kopancov zacala pocitovat aj zvlastne pohyby (nebola to stikutka, tu viem rozoznat) - nieco ako zasklby. Ako ked mate tik v na viecku oka, alebo v nejakom svale. Boli to len sekundove zasklby, ale hadam aj kazdy den, niekedy aj viackrat do dna. Nevedela som si predstavit, ako moze tak maly a slaby plod tak silno vykopnut, nevedela som, ci je to normalne. Bolo to, akoby sa zatriasol, alebo len mu trhlo nohou - nieco take.
Poradnu som mala teraz v pondelok, cize v 29.tt, kde som sa aj doktorke zmienila o divnych pohyboch. Nekomentovala to, pozrela prietoky, tie boli ok v pondelok, aj dnes (dnes som bola u porodnicky na kontrole).
Na nete som sa ale docitala, ze aj prilisne pohyby mozu znamenat problem - napr. nedostatok plodovej veody (tej mam ale dost), alebo nedostatok kyslika. Prave ten nedostatok kyslika ma dost vystrasil a zial ani moj agynekologicka, ani porodnicka ma neukludnili.
Na dalsie prietoky som objednana az o tri tyzdne, na dalsiu poradnu az o 4 tyztdne (3.12.)!
Mam sa domahat nejakeho dalsieho vysetrenia? Mala by som byt na zaklade tych divnych pohybov sledovana viac?
Kedze je to moje druhe tehotenstvo, neviem si vsugerovat, ze sa mi to len zdalo, alebo ze som paranoicka, ci hystericka. Uplne realne viem odlisit kopance a pohyby a stikutku od tych zlvastnych zasklbov...
Pomohla by kontrola krvi na hematologii? Alebo co mozem este urobit, aby som aspon skusila predist trvalemu poskodeniu plodu (napr. z dovodu toho nedostatku kyslika)?
Alebo naozaj prehanam?
Velmi pekne dakujem za odpoved.