Autor otázky: Elena
ProfiZYM
(číslo príspevku 235.859, zo dňa 25.09.2012. videné 3147x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 235859:
Dobrý deň,
už skoro pol roka trpím gynekologickými zápalmi. Užívala som probiotiká Lactoflor, Probiofix, Cadistop, ďalej Candivac, na predpis gynekológa množstvo liekov na gynekologické zápaly, antibiotiká. Tento zoznam je veľmi dlhý. Nálezy boli E.coli a S.epidermidis, posledný výter bol podľa doktora "v celku v poriadku". vyšetrenia krvi, moči, a vyšetrenia imunity u imunologičky tiež. Subjektívne pocity ako rezanie, pálenie, svrbenie stále pretrváva. A nemusím hovoriť, že po skoro polročnom neustálom boji som zúfalá.
Imunologička mi predpísala Fixit (už druhý mesiac, ktorý ale vôbec nič nelepší)a odporučila používať ProfiZYM. Vraj sa kedysi používal Wobenzym, ale za ten by som sa vraj nedoplatila. ProfiZYM na 3 mesiace ma vyjde cez 100E. Na internete som sa dočítala, že nie je registrovaný ako liek a teda nemá schválené liečivé účinky a "nejedná sa o liek" ale len o doplnok stravy. Čítala som aj mnoho negatívnych recenzií. Priznám sa, že po zlej skúsenosti s doktorom už akosi prestávam veriť všetkému a všetkým a bojím sa, aby to neboli vyhodené zbytočné peniaze.
Rada by som vás teda požiadala o radu, naozaj je ProfiZYM účinkami obdobný Wobenzymu? Sú s ním vôbec aj nejaké dobré skúsenosti? Čítala som o priberaní po tomnto lieku. Ako je to možné, keď je to vlastne zmes enzýmov?
Ďakujem,
Elena.