Odpovedal: Elena
Re: Závraty so zástavou dychu
(číslo príspevku 235.857, zo dňa 25.09.2012. videné 694x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 235857:
Dobrý deň!

Ďakujem za reakcie. Študovala som nejaký čas psychológiu a tak viem, že tá hrča môže byť aj pocitom, ktorý spustí stres, ale je zaujímavé, že keď sa cítim psychicky v pohode tak mám ten problém
a keď mi je po psychickej stránke zle tak vtedy sa to neprejaví. Áno, všetko sa ukladá v podvedomí a vyustí to neskôr a ešte sa toho tam nahromadí za nejaký ten čas. No toto by som vedela ako-tak riešiť, nemám problém s návštevou psychológa skôr sa obávam nežiadúcich účinkov tých antidepresív, pretože mám dve malé deti a také niečo ako ospalosť by mi nepadla vhod.
No skôr by som chcela vedieť čo spôsobuje závraty so zastavovaním dychu, pretože to sa nedeje tak, že cítim hrču v hrdle a potom nasleduje zaseknutie dychu spolu so závratom.
O tej hrči v hrdle som písala len preto, lebo na stránke je spomínané, že sa majú udať aj zdanlivo nesúvisiace choroby.
Mojím hlavným problémom, s ktorým rok bojujem je to, že keď zaspávam mám sekundový výpadok dychu a hneď nasleduje závrat. Pred rokom to boli len zá vraty, ktoré ma budili zo spánku a posledné 4 mesiace je to aj zástava dychu a závraty sú nie také silné a sú pri zaspávaní pri ležaní v akejkoľvek polohe.
Tachikardiu mi zistili, keď som bola dosť vyčerpaná, pretože som v noci vstávala k dcérke, ale šlo o vyčerpaní organizmus, nie o to, že by som mala psychicky stres. Vtedy som o tom nevedela, internistka mi to nepovedala. Ja som prišla iba s tým, že mávam búšenie srdca, ale keď sa mi po 6 rokoch narodila druhá dcérka a v tehotenstve som liek na srdce prestala užívať, znova sa mi to vrátilo a vtedy mi povedala, že to je tachikardia a že sa to ukázalo už pred rokmi.
Vopred ďakujem za rady.