Odpovedal: Dagmar
Re: Depresia z domáceho prostredia
(číslo príspevku 235.793, zo dňa 23.09.2012. videné 388x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 235793:
20-rocna mlada baba, ktora ma zdravotny problem (nevieme aky, moze to byt kludne nieco vaznejsie, tak ci tak sa to bude odrazat na jej fyzickom stave a bude mat obmedzenia v beznom zivote oproti zdravym rovesnikom) + tento vek, ked este nie je osobnost vystabilizovana a ani dostatocne silna, potrebuje mlady clovek VELA opory a v idealnoom pripade prave od rodicov, rodiny, v domacom prostredi. Predpokladam, podla toho co pise, ze nedavno zacala studovat na VS, cize zasa zmena, zataz. Byt den co den s mamou, ktora ma tazke psychicke problemy a je na liekoch, ktore pravidelne este zapija aj alkoholom, nie je ziadna sranda. Je velmi pravdepodobne, ze matka si na dcere vybija, co sa len da, pretoze je po ruke, bez ohladu na dovody, ktore za tym stoja. Ak ma Viktoria uz miestami suicidalne myslienky, sama je v hlbokej depresii a preziva pocity zufalstva.
Psychologicku a odbornu lekarsku pomoc potrebuju preto OBE, matka aj dcera a pre Viktoriu by bolo najlepsim riesenim z domaceho prostredia odist, ako sa bude dat, cim skor, tym lepsie.
Napr. na internat. Zrejme budu v rodine aj financne problemy, takze Viktoria by mohla popri skole mat nejaku brigadu a financovat intrak z toho. Miliony studentov na svete tak ziju, nie kazda rodina si moze dovolit financovat studium. Ale treba niekde zacat riesit problemy, to je vsetko. Zatial to ostava iba pri nevhodnych reakciach, posudzovaniach, odsudzovaniach, nic z tohoto nikam nepovedie, iba do väcsich frustracii a prehlbovaniu problemov, ktore su uz beztak velke.