Odpovedal: Dagmar
Re: čo sa deje s mojov vnučkov ??? ma 5 rokov
(číslo príspevku 235.253, zo dňa 21.08.2012. videné 215x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 235253:
Odhodlat sa na taketo nieco by chcelo dva predpoklady: 1. dostatocna uvedomelost a zrelost vsetkych zucastnenych, s ochotou pozriet sa na vsetko INAK ako doteraz s tym, ze kazdy by si uvedomil ten svoj part a svoju cast, ktorou k tomu vsetkemu prispieva, 2. ochotu previest velke zmeny, najpv u seba a potom aj vramci rodiny ako takej. Rodinni terapeuti, ktori robia tuto formu terapeutickej cinnosti musia dostat do ruk ludi uz na tomto leveli, ktori sa posunuli do vyssie uvedenych bodov. Len ta sa s tym da nieco urobit.
Moznost druha a aj v tomto pripade realnejsia, je ta, ze JEDEN clen rodiny opusti priestor a podstupi terapiu, väcsinou ide o toho, kto je tym vsetkym postihnuty najviac, pripadne kde je ta potreba pomoci najakutnejsia. Dana terapia, jej priebeh a dosledky by automaticky postupne prinasali viditelne zmeny, ako na tom cloveku, jeho spravani, tak aj v jeho pristupe k jednotlivym rodinnym clenom. Tym padom by sa veci akosi inak poposuvali a aj ti ostatni by zistili, ze veci sa uz maju inak a podla zauzivanych starych zabehanych pravidiel to uz fungovat nebude.
Vysledok ale moze byt aj ten, ze dojde k rozpadu, ak ten clen, ktory sa na tu terapiu podujal, zisti, ze mu to spolocenstvo nejak ublizuje alebo v tom nevie zit (na co ma pravo), mozno by doslo aj k tomu, ze sa rozdelia...aby mohli kazdy jeden z nich ZIT ale uz lepsie. Mozno jednoducho zit spolul pre nich nie je riesenim, ak su take povahy, charaktery, ktore spolu nevedia vyjst, alebo su natolko rozdielni, ci je tam prilis vela starych ran a neriesenych problemov, ktore su stare mozno desiatky rokov, s tym sa niekedy neda velmi pohnut.
V takom pripade sa ale tiez da spolu vychadzat s respektom a s tym, ze sa jeden druhemu nebudu pliest do zivota toho druheho a kazdy pojde svojou cestou...