Odpovedal: Flora
Re: trpnutie ruky
(číslo príspevku 235.089, zo dňa 12.08.2012. videné 273x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 235089:
Iva, z osobnej skúsenosti, okamzite znížiť záťaž na ruky. Viem, ze je to ťazké pridieťati a vôbec v domacnosti. Kiez by ste mali koho požiadať, aby vas aspoň na cas odbremenil od prace.
Bez meškania navštívte neurológa. v prvom rade sa musi vylúčiť syndrom karpálneho tunela, prv ako pride k poškodeniu nervu. A nevyberte si prosim, tak ako ja, z pohodlnosti, takeho neurologa, ktory ma pred ordinaciou najmenej ludi, nasledne mozete byt jeho pristupom sklamana.Ako doktor lieči, taky je aj záujem pacientov.

Co mozete urobit aj sama? Zdravo sa stravovat, vsimnut si, ci v strave dostavate dost magnezia, studena voda ulavi uz poniekolkych minutach, ale skutocne studena. Preventivne kupele ruk v vo vode s pridanim magneziovej soli su dobre, aj natieranie ruk konskym balzamom, aspon na noc. Cvicenia na ruky najdete na webe. Ak pouzivate pocitac, je dolezita spravna poloha mysi, aj obmedzenie prace, na cas uplne prestat. Tiez poloha tela pri sedeni nie je bez vplyvu. Kvoli zatazi treba hladat cinnosti, ktore vam ju budu kompenzovat, aj dietatku bude dobre chodit co najviac von. Pri zatazi tuhnu a napati sa objevuju problemy s chrbticou, ani si to clovek velmi neuvedomi, ale ked zacne pravidelne cvicit, aspon 20 minut denne, s citom pre svoje telo, tak zisti uzasnu zmenu.