Odpovedal: Jara
Re: Dieťa alkoholika
(číslo príspevku 234.600, zo dňa 17.07.2012. videné 245x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 234600:
Prepáč Veronika. Vôbec som nemala na mysli nezreloť na vzťah. Pýtala som sa na to, do akej miery je priateľ zaangažovaný do tvojho prežívania, teda či vie o tvojom ťaživom pocite, že pre neho nie si to najlepšie.. či vei o depresiách a podobne. Že vie o tvojom neľahkom živote s otcom, mi je jasné. Neposudzujem Teba ani Tvojho priateľa podľa veku. Uvažovala som iba, či je váš vzťah (Vy) zrelý na túto skutočnosť, že sa trápiš nad možnou budúcnosťou, nad tým, či si ty tá najlepšia voľba pre priateľa, že máš stále živú svoju zlú minulosť s otcom. Sama si písala, že terapiu si skúsila, ale moc nepomohla.
Je dobre na začiatku uviesť aj to, ako dlho už trvá vzťah s priateľom, lebo inak je tu komunikácia dosť o vyjasňovaní "omylov" a to skreslí možnú radu.

Veronika nedávam Ti rady. Uvažovala som.. a som presvedčená, že odpustenie nie je náboženská kategória. Resp. určite nie len náboženská. Takto som svoju odpoveď vôbec nechápala. U mňa je odpustenie už tým posledným levelom, kam sa človek môže dopracovať až po dôkladnom mnohonásobnom premyslení, vyrozprávaní a prežití bolestivej minulosti. Teda napríklad aj po práci so psychológom, priateľkou, alebo s partnerom. Nie je to niečo, čo sa dá človeku "prikázať", naordinovať, radiť. Mnohokrát to ozaj nejde celé roky, prípadne sa k tomu stavu človek ani nedopracuje.