Odpovedal: EDUSAN - urológ
Re: Opakované obličkové koliky pre kamienok
(číslo príspevku 234.166, zo dňa 21.06.2012. videné 344x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 234166:
Milý pán Krapka,
Konkrementy - kamene v obličkách sú dosť časté má ich asi 2-3 % obyvateľstva. Navyše sa radi opakujú. Riešenie je ako ste povedali pôvodne pred 2O rokmi len operácia. U vás bola použitá najrozšírenejšia a najšetrnejšia metóda ESWL. Treba povedať že až 80% konkrementov sa vymočí - treba pridať dobrú liečbu. Zvyšných 20% sa bude rieši ESWL ako u vás alebo priamo ureterorenoskopicky. Teda v celkovej anestéze alebo spinálnej vás - nič nebolí - sa zavedie veľmi tenká trubička priamo do močovodu ku kameňu - tento sa rozbije a úlomky vyberu takto je pacient hneď po výkone bez kamena, bez bolestí.
Ak teda máte také obtiaaže ako píšete bolo by treba to takto spraviť a problém by bol vyriešený ureteroskopia - je moderná metóda- nie ste rozrezanýa veľmi šetrnná.Prakticky sa to dá spraviť za 1-2dni.Vhodné lieky kvapky Rovatinex významne pomáhajú pri odchode konkrementov aj proti bolesti.
Potencia ponuka bola dobrá niekedy sa stav zhorší z rôznych dôvodov. Stačí 3 týždne užívať viagru aspon 2x týždenne inak to nemá zmysel- zlepší sa prekrvenie a stav sa upraví.
Srdečne pozdravujem
Doc. MUDr. Juraj Fillo, CSc.