Odpovedal: Dagmar
Re: Neidentifikovaná únava a bolesť
(číslo príspevku 234.097, zo dňa 18.06.2012. videné 564x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 234097:
Tak to, ze nefajcite od vcera je jasne z kontextu. Neviem, kde ste precitali tvrdenie, ze vsetky Vase problemy pramenia z fajcenia. Pytala som sa na to, preco pri Vasich tazkostiach, ktore trvaju roky, roky fajcite a este stale ste na 25/den. Neviem, ci ste si niekedy nastudovali nieco o vplyvoch dlhodobeho fajcenia na organizmus vratane psychiky, odbornych a velmi dobrych clankov je pristupnych aj na nete velmi vela. Dlhorocne fajcenie Vasmu zdraviu a pri tazkostiach, ktore mate nema na Vase telo dobry vplyv a mnohe moze zhorsovat alebo umocnovat. Roky pravidelneho vdychavania skodlivych latok, toxinov robi svoje, ma to vplyv na cely organizmus, najvyraznejsi prave na kardio-vaskularny system, dychacie cesty, nervovu sustavu, podporuje aj vznik vredoveho ochorenia zaludka a mnohe ine.
Trocha sa divim, ze Vas na to nikto neupozornil alebo ze ste sa nad tym nezamysleli sam - toto neberte ako utok. Len v tom zmysle - ze ak mam raz ako pacient vazne problemy, ktore trvaju dlhe rooky, tak sa zacnem zamyslat aj nad svojim zivotnym stylom (strava, fajcenie, alkohol, spanok atd).
Za chronickou unavou stoja niekedy aj chronicke infekcie (borelioza, chlamydiove infekcie a ine), neviem, ci ste boli vysetrovany aj na toto? Mozno by nebolo zle pustit sa aj tymto smerom.
Ohladne odvykania od fajcenia, v dnesnej dobe mate moznost robit to pod lekarskym dozorom, pomaly, postupne, su k dispozicii preparaty, ktore ulahcuju cely tento proces. Sam na vlastnu päst to nemusite zvladnut, ak trva zavislost velmi dlho.