Odpovedal: Dagmar
Re: Náhle priberanie
(číslo príspevku 234.025, zo dňa 16.06.2012. videné 318x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 234025:
Nechcem sa Vas nijako dotknut, ale skuste do toho celeho viac zapojit rozum. Poznate zrejme len extremy, bud jest nezdravo alebo hladovat. Oboje je nespravne. Ide o princip, telu musite dodat vsetky ziviny, ktore potrebuje, potrebuje ale aj vitaminy, mineraly, vela vody a vela vlakniny, na spravnu funkciu traviaceho traktu a potom celeho organizmu. Ked mate dlhodobe potiazie traviaceho traktu, osobne nechapem jedla typu cokoladovy croissant (biela muka, vela tuku, plnka samy tuk a cukor, skor nula vlakniny) a vyprazany syr (co bol tiez zrejme najskor nejaky syr, ktory ma sam o sebe 45% tuku a este vysmazeny v trojobale na tuku). Iny clovek s citlivejsim zlcnikom alebo pankreasom by mohol z toho dostat problemy. Ide o to, nastudovat si nieco o tom celom, vo vlastnom zaujme, lebo z toho budete tazit cely Vas zivot. Ako priklad - namiesto toho cokoladoveho croissantu na ranajky napr. dva platky celozrnneho tmaveho chleba (s celymi zrnami), tvarohova natierka s bylinkami, vela surovej nakrajanej zeleniny - paprika, redkovky, atd. Ovela viac Vas to zasyti, je tam vela vlakniny, tmavy chlieb s celymi zrnami, ked sa jedava casto, dobre stabilizuje hladinu cukru v krvi, mate tam zastupene aj bielkoviny. Obed - ak jete mäso, skuste chudsie druhy, nie vyprazat, ale dusit, alebo uprava v pare, na obed si mozete urobit k tomu vzdy aj zeleninu, priloha - zemiaky varene, alebo v supke, v pare, pecene s par kvapkami oleja, nevysmazat nic. Poobede a vecer je vhodne jest najmä zeleninu, bielkoviny, ak chcete schudnut, na veceru uz lepsie ziadne alebo len minimum sacharidov. Da sa velmi vela obmienat, na ranajky si mozete dat aj ovsene vlocky, kasu, hocico taketo, alebo zvolit cisto ovocne doobede, lebo ovocie miesat nie je dobre, ani s mliecnymi ani inymi potravinami, potom to kvasi v traviacom trakte a cloveka zbytocne naduva. Najväcsi prinos z ovocia mate, ked ho jete surove, samotne a doobedu, ranajky aj desiata, mozte potom aj väcsie mnozstvo. Rychlo travi, nezatazuje trakt (ked sa nekombinuje s jogurtami a pod), rychly prisun energie, obsahuje dost vody aj vlakniny, vela vitaminov, mineralov, stopovych prvkov. Nie je idealnejsi cas na zmenu a ak potrebujete - aj na schudnutie, ako teraz ked ide leto, je sezona na vsetko mozne, je to aj ovela lacnejsie, ako v zime, mozete to vyuzit, cele mesiace az do septembra...

Ak potrebujete navod, podporu, alebo sa do toho nejako dostat, existuje aj relacia Jste to, co jite, vela informacii je aj na stranke www.chudnutie-ako.sk.
Vy mate v podstate celkom dobru vahu, teda nepotrebujete dat dole vela, ale to je len vedlajsi efekt. POdstatne je naucit sa jest a naucit sa zdravsie jest, mozno sa vam ulavi aj s traviacimi problemami.