Odpovedal: Dagmar
Re: enterococus faecalis
(číslo príspevku 233.817, zo dňa 06.06.2012. videné 290x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 233817:
Nie som lekar, ale zatial par info a otazok: Bol po tej dvojnasobnej atb-liecbe robeny kontrolny ster? Ak ano, opät vysla ta ista bakteria (E.faecalis), alebo uz po Medoclave nebol robeny kontrolny ster, len Vy mate stale potiaze? Ako dlho ste bol lieceny a v akych davkach? Boli robene testy aj na chlamydie, mykoplazmy, ureaplazmy, kvasinky, gonokoky? E. faecalis moze byt iba pridruzeny k inej infekcii, ktora je zodpovedna za potiaze a vytok, preto sa pytam na tie ostatne.
Dobre by bolo zaslat na kultivaciu aj ejakulat po masazi prostaty, nie len ster z uretry, aby sa vylucil/potvrdil aj pripadny zapal prostaty, lebo to treba dosledne preliecit a dlhsie, podla antibiogramu.
Mate sexualnu partnerku? Mali ste za posledne tyzdne pohlavny styk? Ak ano, ma partnerka potiaze, bola vysetrenia a pripadne liecena? Nemali ste nahodou analny styk bez pouzitia prezervativu? Viem, ze su to velmi intimne otazky, ale v takychto pripadoch treba prejst vsetky moznosti. Z uretritidy mozu vzniknut neprijemne nasledky, kym to mate len par tyzdnov, da sa este vela urobit.

K potiazam: okrem zltkasteho vytoku z uretry, mate aj ine potiaze? Bolesti, palenie pri moceni, tlaky v podbrusku atd?