Odpovedal: Dagmar
Re: svrbenie, pálenie pyskov a pošvy
(číslo príspevku 233.815, zo dňa 06.06.2012. videné 2434x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 233815:
Mozete mat alergicku reakciu na lubrikant, na prezervativy, symptomy su dost podobne mykotickej infekcii. Vsimla som si, ze ste niekolkokrat aplikovali Canesten, hoci kvasinky nikdy neboli dokazane. Tu sa zdaju byt problemy dva, jednym je posun v mikroflore na ukor lactobacilov, druhym je (mozno)alergicka reakcia sliznice, to sa da velmi dobre zvladnut mastou s obsahom kortikoidu, su rozne preparaty, niektore aj v kombinaciach, treba sa preto este raz zverit do ruk gynekologa alebo dermatovenerologa. Nepouzivajte prezervativy ani lubrikanty, riadne vyhojte sliznicu a potom treba dat do poriadku mikrofloru, ako uz bolo spominane, lactobacily, dobre na celkovu regeneraciu posvy su globule KitOvuli alebo cipky Cicatridina (obsahuju kys. hyaluronovu).
Ale zacala by som navstevou u lekara, nech sa na to pozrie, ci to predsa len nie je alergicka reakcia, lebo to sa lieci uplne inak ako mykoza, hoci symptomy sa prekryvaju.
E.Coli a Klebsiella - ak boli najdene v malom mnozstve, je to OK, zrejme ste mali len ojedinely nalez Lactobacilov, ak by bola masivne premnozena Klebsiella, tej sa potom treba povenovat v liecbe, ta ked sa premnozi, moze narobit problemy, ale to by musel byt masivny nalez. Zatial samozrejme ziadny pohlavny styk.