Odpovedal: Radovan
Re: Lenivé črevá
(číslo príspevku 233.761, zo dňa 03.06.2012. videné 261x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 233761:
Prajem Vám krásny deň pani Černáková.
Opíšem všetko ako to bolo. Ja som podstúpil laparoskopickú operáciu pre reflux a veľkú hiatovú herniu/ prechod žalúdok a pažerák, žalúdok som padnutý - uložený v zlej polohe a mal som nefunkčný zvierač na pažeráku a mal som tam moc veľký otvor/.
Pri operácii mi poškodili nerv/ urobili mi gastroparézu/ na žalúdku a hneď po operácii som mal pocit nafúknutého žalúdku, aj keď som prvé dni nejedol, nepociťoval som hlad. Po pár dňoch ako som začínal postupne tektou stravou až som začínal jesť polievky - začal som mať silné bolesti v žalúdku, bol nafúknuty a odgrgávalo sa mi. Lekárom sa to nezdalo a na druhý deň am poslali na gastrofibroskopiu - na lačno - a v žalúdku mi lekárka našla polievku zo včerajšieho obedu..., a tam sa začali moje problémy. Stále mi nebolo dobre ani po prepustení z chirurgie.
Chodil som pravidelne na fibrosk. kontroly a vždy mi tam ráno našli natrávenú potravu v žalúdku aj po 16 hodinách, potom mi naposledy našla gasro lekárka už nepriechodný prechod do dvanastorníka - okamžite ma poslala na chirurgiu, kde ma hospitalizovali , na druhý deň mi urobili vyšetrenie čírou kontrastnou látkou - ktorá skoro vôbec neodtekala zo žalúdka/DG. nitkovitá pylorostenóza/.
Na druhý deň ma operovali/ ale tentokrát ma rozrezali cez celé brucho/ - roširovali mi prechod žalúdok - pažerák a pri tom mi našli zrastené všetky vnútornosti.
Pred tou druhou operácoiu som mal bolesti žalúdka a brucha /netrávililo mi- jedlo mi doslova hnilo v žalúdku/, ani črevná peristaltika nebola ako má byť .
Po tej druhej operácii sa mi znova zopakovala nepriechodnosť žalúdka a bol som hospitalitovaný cez opp neskoro v noci, ležal som na internej klinike /14 dní hladovka a len infúzie /, pomohlo to len trocha - chceli ma tretí krát operovať ale ja som už odmietol.
Už som sa bál, boli to skoro 3 mesiace trápenia.

Po pár mesiacoch sa mi stav ako tak upravil ale nie je to už ono/ musím si dávať pozor na jedlo a množstvo jedla a mám bolesti, býva mi aj niekedy ráno zle od žalúdku.
Teraz trochu úsmevu - má to aj výhodu - aspoň nebriberám....