Odpovedal: Jana38-pre Veroniku
Re: trpnutie rúk
(číslo príspevku 233.742, zo dňa 02.06.2012. videné 307x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 233742:
Veronika,som rada,že sa to vyjasnilo:o)
Čo sa týka otázky,či stačia masáže a cvičenia...ťažko povedať.Záleží od veku,práce,aké ďalšie problémy vám krčná chrbtica spôsobuje...Nie som za návštevy lekára za každú cenu,ale ak máte napr. so "zablokovanou" krčnou chrbticou problém často,nič nepokazíte,ak ortopéda navštívite.Minimálne môže dať urobiť RTG krč. chrbtice a uvidí,či tam už máte -nemáte degeneratvne zmeny -výrastky,znížené medzistavc. priestory,...,alebo sa jedná "len" o stuhnuté svalstvo v tej oblasti.
Dôležité pre krč. chrbticu je aj chránenie pred spotením a následnýn zachaldnutím,prievanom,ap.to nakoniec je dôležité pre celú chrbticu.To,že cvičite je super a kvalitnou a kvalifikovanou masážou nič nepokazíte.
V akútnom štadiu -zablokovaní,keď je bolesť intenzívna si treba 2,3 dni pomôcť aj špec.golierom,kľudom,teplými suchými obkladmi a aj tými myorelaxanciami a liekmi proti bolesti.
Vlastná skúsenosť:o) -celá ženská časť mojej rodiny -2 sestry a mama máme celý život problematickú práve krčnú chrbticu.Kríže nás nebolievajú,klop,klop