Odpovedal: Dagmar
Re: Dôsledok prežitých tráum
(číslo príspevku 233.716, zo dňa 02.06.2012. videné 323x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 233716:
Ak som pochopila spravne, tak odmietate odbornu liecbu. Sama sa z toho vyhrabat nedokazete, vasa podpora, ktoru mate (manzel a syncek) maju tiez svoje hranice a co mohli, uz dali. Neviem, kolko mate rokov, ale budete pravdepodobne este dost mlada, takze mate odhadom este minimalne polovicu zivota pred sebou. Problem vidim v tom, ze ste sa zamotali do sebalutosti a stratili ste vela energie a sily, co je pochopitelne pri zavaznych udalostiach, pocetnych ranach od zivota v kratkom case. Cesta von je v zmene pohladu na vec a v zmene pristupu k nej. Nie ste v stave ziskat sama nadhlad nad vecou, takze Vam musi pomoct niekto iny a ten niekto sa vola psychoterapeut. Okrem toho potrebujete zastabilizovat psychiku, pretoze mate tazku depresiu a ste v ciernom tuneli. Lieky su len jedna cast toho celeho, ta väcsia spociva v terapii a v tom, ze budete makat VY SAMA.
Vasa posledna otazka - tak to je na Vas. Zivot je velmi krehky a dost kratky. Ak mate to stastie, ze mate pri sebe niekoho, kto Vas ma naozaj rad a stoji o Vas a snazi sa VAm pomoct, je to obrovsky dar. Toto vobec nie je samozrejme. Mate krasne zdrave dieta. Patri to medzi to najcennejsie, co matka moze dostat - zdrave dieta. Svoje by Vam vedeli povedat matky, ktorych deti NIE su zdrave. Vy sama mate este vzdy svoj zivot, ktory si mozete zariadit INAK ako doteraz a mate seba samu, ktoru mozete tiez menit a vyvijat, ako sama uznate za vhodne. Aj samu seba berte ako material, s ktorym sa da tvorivo pracovat, nie ako hotovu vec, co bolo, vzdy tak aj ostane na veky vekov a do konca zivota budete trpiet. Zazili ste tazke skusky, v mladom veku, ktorych ucelom je zocelit Vas a ukazat Vam aj iny pohlad na zivot. Cez tieto skusenosti najlepsie spoznavame seba, inych aj zivot sam. Nie je dolezite pre Vas poznat dlzku casu, ktoru INI potrebuju na to, aby sa dostali z traum. To je vysoko individualne, zalezi to od tolkych aspektov, od tolkych faktorov, ze Vam nikto neda pausalnu odpoved. Ale preto nieco musite aj Vy sama urobit. DVA roky sa trapite, ale odmietate vyskusat AD preto, ze tri tyzdne budete mat zhorseny stav. Na psychoterapii ste asi tiez este neboli. Spoliehate na pomoc manzela - ale on zrejme nie je ani lekar/psychiater, ani psycholog, navyse je velmi osobne zainteresovany, kedze ma s Vami vztah. Potrebujete ODBORNU POMOC ZVONKA, ale pre tu sa musite rozhodnut SAMA a musite ju vediet PRIJAT a byt ochotna SAMA PRACOVAT NA SEBE.
Nelimitujte seba samu casom, to je chyba. Doprajte si tolko casu, kolko potrebujete. Vase dieta hlavne co najmenej zatazujte psychickymi zalezitostami a negativnymi prejavmi, lebo Vase dieta vsetko vnima ale nema Vam ako pomoct a na tie male 7-rocne pliecka nie je vhodne tolko nakladat.
Ak chcete pomoct svojej malej rodinke, obratte sa na odbornu pomoc a zacnite s terapiou. Praca - ta sa najde, ked budete fit. To je teraz to posledne, co je dolezite. Najprv zdravie, potom ostatne. Napiste priebezne, ako sa Vam dari :-). P.S. vela robi aj strava, joga atd., takze je velmi dobre zmenit pozitivne aj zivotospravu a hygienu spanku, kvoli energii, ktora Vam chyba.