Autor otázky: Zuzik16
Výsledok sono vyšetrenia prsníkov-podobná skúsenos
(číslo príspevku 233.620, zo dňa 28.05.2012. videné 561x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 233620:
Dobrý den prajem, pred 3 tyzdnami som absolvovala preventívne sono prsníkov-bola som tam prvý krát, našla som si predtým hrčku pod pazuchou ktorú mi potvrdila aj gynekologička, vraj ide o uzlinku. Ked som si podpazušie riadne prehmatala zistila som že ich tam mám viac-pod jednou 1 a pod druhou 2.

Pani doktorka ma upokojila a poslala na sono a toto je výsledok: Obojstranne bez presvedčivých patologických ložísk, koža a podkožie bez presvedčivých zmien. V ľavej axille benígna LU, oválneho tvaru s centrálnym tukom a CFM obraze je bez patolog. vaskularizácie so zachovaným hilom, bez známok spotrebovania veľkosti 12x7mm. V pravej axille benígna LU podobného charakteru s tukovým centrom, bez pat. vask. veľkosti 8x4,5mm. Záver: v oboch axillách benígne LU-reaktívne. Kontrola o rok.

A moja otázka znie čo robiť s tými uzlinami, skutočne stačí kontrola o rok?..Nemáte niekto podobnú skúsenosť, že vám našli na sone uzliny? Viete tam som sa nestihla popýtať, šlo to tam ako na bežiacom páse, ale veľmi ma to znepokojuje, mám iba 19 a už teraz mám takéto problémy. A dalšia vec čo iné by mohla byť tá tretia hrčka, o ktorej radiolog nič nespomínal ale ja ju cítim?

Nechápte ma zle ale teraz všade samá rakovina a všade strašia s hrčkami.