Autor otázky: Petra
Chrbtica
(číslo príspevku 232.882, zo dňa 18.04.2012. videné 369x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 232882:
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať,vlastne vysvetliť čo znamená výsledok z MR C a Th chrbtice a ako sa to lieči.Mám 40 rokov. Nález C chrbtice: Intenzita signálu medzistavcových priestorov mierne znížená v zmysle počínajúcej chondrózy.Cervikálna lordóza napriamená.Technika vyšetrenia T2 SAG, T2TIRM SAG, T1 SAG, T2 TRA
Th chrbtica:Priebeh Th kyfózy v.s. mierne napriamený. V oblasti tela stavca Th3 hyperintenzivné okrúhle ložisko charakteru hemangiómu.Intenzita signálu medzistavcových priestorov mierne znížená v zmysle chondrózy. V oblasti hornej krycej plochy tela stavca Th7 mierne hyperintenzívne zmeny v T2 vážení a v TIRM sekvenciách, v dif.dg. v rámci počínajúcich degeneratívnych zmien. V oblasti intervertebrálneho priestoru Th12/L1 zisťujeme vykleňovanie disku mediolaterálne vpravo, kde spôsobuje kompresiu durálneho vaku.Zároveň v oblasti dolnej krycej plochy tela stavca Th12 zvýraznená konkávna deformita v.s. Schmorlov uzol.
Mám bolesti asi už 2 roky v krčnej chrbtici, bolesti na hrudi/kardiolog.problémy a iné vylúčené/a trpne mi ľavá noha a ruka. Môže to byť s tým spojené?
Ďakujem