Odpovedal: Radovan
Re: Aspartám
(číslo príspevku 232.223, zo dňa 13.03.2012. videné 293x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 232223:
Samozrejme nie. Ale nikto nerieši dlhodobé pôsobenie jedov v strave a ich ukladanie v tele. Preto si treba svoje telo vážiť a zbytočne ho nezaťažovať jedmi. Aspartam bol náhodne objavený v roku 1965 pri testovaní liekov na žalúdočné vredy .V tele sa mení na aspartát - spôsobuje zvýšenie hladiny nervových pranášačov - a poškodzuje neuróny / nervové bunky / .V detsve nie je vyvinutá mozgová krvná baríera a tieto látky - aspartát a glutamán prenikajú do mozgu ! Pretože nervová sústava sa vie regenerovať - tieto poškodenia s pôsobenia týchto látok sú dlho skryté .A páve to skrýté poškodzovanie nervovej sústavy je nebezpečné .A práve pre deti sú tieto látky nebezpečnejšie pri nižších dávkach .A práve im sa dávajú od útleho veku cukríky a pastilky s náhradnými sladidlami ! Však preda čistá sacharóza - repný cukor je taký škodlivý..... Lebo umelé chemikálie sú lacnejšie a potom keď ochoriete - ste nútený brať lieky a potom ste stredobodom záujmu farmacetických firiem - akože potom vás vyliečia z dôsledkov požívania chemikálii v potravinách . Ale ako som povedal nikomu nič nevnucujem . Každý človek má slobodnú vôľu .Nie je to o šírení paniky ale o uvedomení samého seba a chránení si vlastného zdravia .Pre bunku je jediný zdroj energie glukóza. Na jej spracovanie je metabolizmus stavaný. A keď cukor v strave nie je v nadbytku, neukladá sa v podobe tukových rezerv.Doslova - energetický príjem treba vyrovnať výdaju - a nebude obezity - a nebude treba tzv. diétnych zdravých nápojov s náhradnými sladidlami/aspartam, cyklamát/.Ešte k tým tukom . Tuky - chemicky sú to estery vyšších mastných kyselín s glycerolom. Veľmi dôležité sú pre telo nenasýtené MK - tzv. esencíalne .Vytvárajú štruktúru mnohých biologických útvarov .Veľmi dôležité su kyselina linolová a alfalinolénová - tvz. omega 6 a omega 3 mastné keseliny .
Tak Vám ďakujem za výmenu názorov .
Prajem Vám všetko dobré .