Autor otázky: Ľudmila
Alergia na námahu
(číslo príspevku 232.011, zo dňa 01.03.2012. videné 611x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 232011:
Som 41 ročná a 1 rok nezamestnaná. Viac rokov trpím nepríjemnými pocitmi resp.bolesťami v hlave. Absolvovala som množstvo vyšetrení na rôznych oddeleniach a diagnostikovali mi alergickú nádchu. Testy na bežné alergény boli negatívne. Alergologička mi skúšala predpisovať viaceré antihistaminiká v kombinácii s kortikoidmi ale žiadne mi nepomohli. Uzavrela to že je to vazomotorická nádcha, bližšie nešpecifikovaná. Čiže, pomôž si človeče...
Ešte na ORL mi spravili operáciu zhrubnutej sliznice nosových mušlí, čo mi tiež nijako nepomohlo, pretože moje problémy s boľavou hlavou pretrvávajú. Začala som sa sledovať, kedy vlastne a ako prebiehajú tieto nepríjemné stavy. Zistila som že po fyzickej práci, resp. námahe vždy príde táto bolesť. Je to trocha smiešne "alergia na prácu" ale mne do smiechu nieje. Našla som na NETe, že alergia na námahu skutočne existuje.
Prosím poraďte, ako s touto nezvyčajnou nemocou bojovať. Neviem čo ďalej, lebo mne skutočne aj najmenšia námaha spôsobuje veľa nepríjemných a bolestivých stavov, s ktorých sa dostanem až po niekoľkých dňoch absolútneho kľudu. Veď ja potrebujem chodiť do práce, ešte mi veľa rokov chýba do starob.dôchodku a invalidný dôchodok s mojou diagnózou /chronická nádcha/ nedostanem.