Autor otázky: Jaro
Poškodenie menisku
(číslo príspevku 231.846, zo dňa 23.02.2012. videné 820x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 231846:
Dobrý deň, pred 4mesiacmi som mal úraz pravého kolena, kde mi lekár po rtg povedal, že všetko je ok.Bola vykonaná punkcia 120ml krvi, koleno bolo mesiac opuchnuté. Toho času koleno stále bolí.
Absolvoval som MRI a navštívil som chirurga na klinike úrazovej chirurgie, kt. mi povedal, že podľa záveru z MRI mi nevie povedať v akom štádiu je môj meniskus, že bude to vedieť až keď sa na to pozrie operačne. Prosím o radu, či podľa záveru z MRI musím absolvovať operáciu, alebo nie. Koleno bolí pri rotačnom pohybe, pri chôdzi po schodoch..nebude sa to zhoršovať ak nepodstúpim operáciu?? Jaro, 28r., ďakujem
Záver MRI:
Lézia zadného rohu mediálneho menisku v oblasti dorzálneho okraja s obrazom fibroznej jazvy, s kontaktom na horný a dolný okraj menisku, bez výraznejšieho zníženia výšky ako aj bez dislokácie. Jemná zvislá fissura v okrajovej časti zadného rohu mediálneho menisku, s kontaktom na horný a dolný okraj menisku obrazu fibroznej jazvy po možnom ľahšom poranení, bez zníženia výšky menisku ako aj bez dislokácie. Prítomnosť výraznejšieho množstva tekutej kolekcie v burzách a parameniskálne nepozorovať.