Odpovedal: Z
Re: ako prebieha prechod
(číslo príspevku 231.754, zo dňa 18.02.2012. videné 438x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 231754:
Dobrý večer,
mne sa takisto postupne skracoval cyklus - z 31 na 28 dní a postupne mi aj slabla intenzita zo 7 dní krvácania na asi 4 dni hnedého špinenia.
Ak máte silné krvácanie až trpíte anémiou, máte asi hormonálnu nerovnováhu a váš gynekológ by mal maternicu vyšetriť ultrazvukom (vylúčiť onkologickú príčinu) a riešiť. Môj názor je, že ak máte hormonálnu poruchu, gynekológ by vás mal informovať o možných alternatívach ako to riešiť. Dá sa mesiace alebo aj roky - nikto nevie dopredu ako dlho - užívať hormóny, kým krvácanie neprestane, alebo až kým nebudete anemická. Potom, po možno dlhom čase trápenia sa s nadmerným krvácaním, vás gynekológ pošle na hysterektómiu. Možno ste však žena, pre ktorú je napr. z dôvodu určitého zamestnania nemysliteľné existovať s nadmerným krvácaním a preto si myslím, že gynekológ by mal už na začiatku ženu informovať aj o druhej možnosti - riešenia situácie hysterektómiou.(Gynekológovia, ktorí sú zároveň aj operatéri o tom spravidla informujú radi rýchlo, lebo je pravdepodobnosť, že žena si ho zvolí, zaplatí ako operatéra, ale sú aj iní extrémisti - tí nechávajú ženu bez informácií - dospieť až do vážnej anémie.)

Ešte chcem varovať - ak máte myómy, ste v prechode (myómy sa poklesom tvorby hormónov scvrkávajú) a budete mať smolu, že budete jednou z mnohých žien, ktoré okolo 50r. veku majú zhoršený cytologický výsledok, nezačnite na zlepšenie kondície buniek na krčku maternice užívať Indonal alebo iné doplnky stravy s 3-indol karbinolom. Mám dôvodné podozrenie zo skúsenosti 2 žien, že tieto doplnky (ako výťažky z krížnokvetých rastlín pravdepodobne obsahujú fytoestrogény a pravdepodobne tie) už po niekoľkodňovom užívaní spôsobia, že sa vám vráti silný menzes - v cykle zhrubne sliznica maternice a narastú aj myómy. Kvôli zväčšeným myómom sa ťažko môže matrenica, sliznica sťahovať a aj krvné cievy v nej. Krvácanie sa preto ťažko zmenšuje a je dlhotrvajúce, lebo aj sliznica sa z maternice, ktorej myómy bránia sa stiahnuť, ťažko odlupuje. Nadmerné estrogény môžu spôsobiť, že netušiac tento vedľajší účinok, môžete skončiť s hysterektómiou. Varovanie o tomto sa totiž nenachádza ani na príbalovom letáku (naopak, píše sa tam, že 3-indolové estrogény vraj myómy nevyživujú) a tiež ani díleri Indonalu taký účinok samozrejme nepripúšťajú.
Predaj doplnkov stravy je obrovský biznis a na rozdiel od liekov, doplnky stravy nie sú, nemusia byť vôbec preverované, či naozaj pôsobia tak, ako sa v ich príbalových letákoch uvádza a ani nie je záujem zaznamenať a uviesť nežiadúce vedľajšie účinky.