Odpovedal: katarina
Re: tehotenský test počas krvácania
(číslo príspevku 231.711, zo dňa 17.02.2012. videné 336x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 231711:
Dobry den,
vzhladom na vasu poslednu menzes predpokladajme, ze pri dobrom zdravotnom stave a pravidelnych ovulacnych testoch mozte mat plodne dni najskor okolo 12. dna cyklu, co bolo asi 5.2., ale kludne aj neskor. Predpokladam, ze neviete stanovit, kedy mavate ovulaciu, preto cislo teoreticky mozte zacat testovat asi 10-14 dni po predpokladanej ovulacii, cize v tomto pripade idealne od 15.2.

Co sa tyka vasich tehotenskych priznakov - na tie je prilis skoro. Aj keby ste uz bola tehotna, vase hCG je tak nizke, ze je leva este zachytitelne na testoch, ci z krvi, malicke na to, aby vo vasom tele sposobovalo zmenu, ktoru pocitite nevolnostami. Bolesti brucha v tehotenstve (hlavne v zaciatkoch) znamenaju roztahovanie maternice a casto sa opisuju ako podobne menstruacnym bolestiam.

Vy ako slobodny clovek mozte testovat kedy len chcete - hoci aj kazdy druhy den. Ale zbytocne vas to bude stresovat. Cesta k otehoteniu nie je taka jednuducha, aby stacil nechraneny pohlavny styk. Je toho omnoho viac a vsetky podmienky treba splnit.
Na vasej ceste za babatkom vam velmi drzim palce a uz len dodam:
Vase spinenie a jemne krvacanie bolo na 22. den cyklu, teda dost skoro (na dalsi menzes to nevyzera), cize to mohlo byt neobjasnene spinenie, alebo ovulacne krvacanie.

Z osobnej skusenosti vam poradim, aby ste prve mesiace snazenia o babatko nerobili okolo toho velky rozruch, zbytocne sa budetede sledovat a strachovat. Odsledujte si menzes (cyklus), plodne dni a testujte po vynechani menstruacie.
Ak sa do par mesiacov nepodari, potom je to uz na vas - ci sa zacnete sledovat, alebo sa date vysetrit, alebo date vysetrit manzela. Ale to uz je velmi daleka buducnost.
Vela stastia.