Autor otázky: stanislav.vlask@gmail.com
Bolesť krčnej chrbtice
(číslo príspevku 230.717, zo dňa 16.01.2012. videné 480x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 230717:
Som žena 53 ročná, mám menopauzu.
Mám bolesti v krčnej chrbtice, ktoré smerujú do koreňa chrbtice. Prejavujú sa pri zmene počasia, obyčajne ráno a na večer. Bolesť sa prejavuje v zátylku a smeruje do ľavého spánku pulzujúcim pocitom. Niekedy pociťujem bolesť v zátylku a v oboch spánkoch. Celkovú únavu, nervozitu. Tieto bolesti pociťujem už 7 mesiacov. Po použití liekov bolesti po čase ustúpia. Celkový stav sa nezlepšuje. Popísaný pretrváva.
Absolvovala som vyšetrenia u neurológa len mi dal analgetika. U ortopéda, urobil CT vyšetrenie s výsledkom lordoskoliotickým stavom chrbtice nie patologického rázu, čo možno vzniklo zamestnaním ako krajčírka. U traumatóloga som bola, ten vykonal vyšetrenie a odporučil liečbe pokračovať. Obvodný lekár u ktorého som bola na začiatku, teda pred 6-timi mesiacmi ten mi bez akéhokoľvek vyšetrenia konštatoval, že mám arytmiu srdca a vysoký krvný tlak. 13,1,2011 som bola na odbornom internom vyšetrení, kde mi nebol zistený vysoký krvný tlak len okolo 125/80 Torrov po 24 hodinovom sledovaní po vysadení všetkých liekov (po 6 hodinových cykloch ), ani arytmia srdca. Interný lekár len diagnostikoval chronickú bolestivosť.
Doterajšia liečba a terajšia liečba spočíva len v užívaní pri bolestiach tabl. Paralen 500, Novalgin 1 tabl. A Bisomerek 5 mg 1/2 tabl ráno a 1/2 tabl. večer. Čo mi znižuje výrazne krvný tlak.
Iné choroby a problémy nemám podľa BMI mám priemernú hmotnosť.
V súčasnej dobe som v PN ako už nezamestnaná po nedobrovoľnej strate zamestnania ako dlhodobá
krajčírka.
Prosim vás pomôžte. Neviem si rady.