Autor otázky: Alika
Endometrioza? v Mojom veku?
(číslo príspevku 230.334, zo dňa 30.12.2011. videné 639x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 230334:
Mam problem. Mam 46 rokov, menzes pravidelny, vynechal len raz v januari 2011 pri silnom traumatickom zazitku. V minulosti mi lekari vraveli, ze mam trocha vacsiu maternicu a obratenu opacne.Vraj ma koli tomu bolia v menzese nohy a chrbat.
Na preventivnej prehliadke v lete 2010 mi lekarka povedala, ze moje zenske organy su v uplnom poriadku, dokonca, ze nevyzeraju na moj vek.Pri vag. ultrazvuju som pri vysetrovani praveho vajecnika pocitila tlak na konecnik, bol to neprijemny tlak, skoro slabsia bolet. Na lavej strane nie. mam 3 deti.Jedine, co mi vyskocilo, bol CA 125 na 37.Norma je tusim 35.Co sa tyka obratenej maternice, povedala lekarka, ze je obratena dobre a je normalnej velkosti.
Moja rodina netrpi CA ochoreniami.neberiem ziadne lieky, ani hormonalnu liecbu.
V roku 2011 na jar som mavala silne navaly, no postupom casu to ustupilo.Jedine, co ma trapi, je v poslednych mesiacoch silnejsie krvacanie, asi 16 vloziek za 6 dni menzes.Menim, ked je este menej spinava, krvacanie je svelmi castymi malymi vyluckami hrudiek a silna bolest chrbata pri krizoch cca 2,3 dni pred menstruaciou a pocas menstrzuacie.Prve 4 dni.Pred menszes som pocitila aj velmi pichlavu bolet v lavej strane - v oblasti vajecnika.Ale len pri chodzi, ani som sa nevwedela pohnut, ked som si sadla preslo to. Bolo to len raz. Tu bolest som mala aj v minulosti, ale ovela slabsiu.Tie hrudky mam cely zivot, teraz je ich ale viac.Ta vystelka maternice na objavuje na toaletnom papieri, vzdy, ked sa utieram pocas menstruacie prve 3,4 dni. menzel mavam 5,6 dni.Hormonalny profil bol v poriadku.
Moze to byt endometroza? Aky je vas nazor?
dnes 11:00