Odpovedal: katarina
Re: Som tehotna?
(číslo príspevku 230.235, zo dňa 20.12.2011. videné 307x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 230235:
"dve ciarky" na tehotenskom teste znamenaju, ze vas tehotensky hormon stupol natolko, aby sa zachytil na papieriku s kontrolnym pruzkom. cislo je to velmi male, vacsinou "25". na to, aby ste pocitovala tehotenske priznaky, musi byt tehotensky hormon v o dost vyssej koncentracii, musite byt teda tehotna dlhsie, "poriadnejsie", aby sa to zacalo prejavovat na tele - fyzicky.
takze s najvacsou pravdepodobnostou vas len psychika oklamala.

tehotenstvo sa da zistit z krvi pomerne skoro, ale neberie sa do uvahy, ak je cislo mensie nez 10. na domacom teste sa da zistit o par dni neskor, ale tiez je to nieco, co moze s prichodom datumu menstruacie odist. domaci test ukaze dve ciarky (slabucko viditelne) najskor tak 10. den po ovulacii (oplodneni), o cca dalsie 4 dni pride cas menstruacie a ak tehotenstvo ostava zachovane, po datume menstruacie su uz ciarky na tehotenskom teste dobre viditelne a zena je cca v 5.tyzdni.
v 5.-7. tyzdni uz moze pocitovat zmeny vdaka tehotenskemu hormonu (pobolievanie v podbrusku alebo pobolievanie prs, nechutenstvo, napinanie na zvracanie a pod.).

ak mate este nejake otazky, pytajte sa.