Odpovedal: alena
Re: chlad
(číslo príspevku 229.789, zo dňa 27.11.2011. videné 258x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 229789:
Áno aj čerstvý zázvor. Musela by som ho piť stále... hehe, ale naozaj hreje iba krátkodobo.
Jej vidíš to ma nenapadlo s tým výhrevným vankúšom.
Čo sa týka mojej životosprávy:
Mám 170 cm a 58 kg, nie som žiadna ultra tenká, dokonca by som povedala na miestach kde pociťujem chlad mám práve tuk, ktorý na svojom tele mám :-) to je oblasť pása. Inak som aktívna matka dvoch malých detí, súčasne kojaca (aby som podotkla, problém bol aj keď som nekojila). Pracujem z domu na pol úväzku, máme psíka, záhradu, rodinný dom takže žiadna paneláková story. Raz niekedy dvakrát týždenne hrám squash, raz týždenne sa mi niekedy podarí ísť aj na zumbu, záleží to ale od stavu detí doma. Raz týždenne hrám pingpong.
Stravujem sa úplne normálne, nikdy žiadne diéty, ale tiež nie žiadne mastnoty (výnimočne jeme kvalitnú domácu klobásku a slaninku) a vysmážané jedlá. Často varím iba zeleninové jedlá. Pitný režim dodržiavam úplne zdravý by som povedala, čistá filtrovaná voda, čaj, raz za dva týždne sa u nás minie fľaša cocacoly :-D. V čom ešte vidím nedostatky vo svojom stravovacom režime je podľa mňa stále nízka spotreba ovocia a vlákniny, ale na tom pracujem i keď to ide ťažko (nechutí mi to:-))
Dodávam, že mám permanentne nízky tlak a tep. Tieto hodnoty sú bežne 90/55 a 80/60... tlak mi ťažko stúpa, i keď robím všetko preto aby sa trochu v priebehu dňa zvýšil. Môj tep sa pohybuje v stave pokoja od 50 do 60. Pri aerobnej záťaži sa mi horko ťažko vyškriabe na pár minút cez 140 a to riadne makám, aby sa cez túto hranicu dostal. Neviem prečo to tak je, i ja svoj problém pripisujem krvnému obehu, jednoducho že mám slabú prekrvenosť. Ale ako to mám teda zlepšiť?
Ďakujem vám za odpovede. Ak by sa ešte niekto našiel, koho by niečo napadlo na margo i po podrobnejších informáciách z mojej strany, budem rada. Ešte raz ďakujem.
    Reakcie na príspevok:
  • Re: chlad (234x, Jana, zo dňa 2011-11-30)
    • Re: chlad (198x, alena, zo dňa 2011-12-01)
  • Re: chlad (226x, Lenka, zo dňa 2011-11-27)