Odpovedal: Jara
Re: je to normálne?
(číslo príspevku 229.567, zo dňa 18.11.2011. videné 240x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 229567:
Margita toto je veľmi citlivá téma a je ťažké čokoľvek radiť pretože pravdu majú trošku všetky prispievateľky... ale aj tak. Pravdu máš aj ty ale aj tvoj muž.
Pekné je, že máš dôverný vzťah s dcérou. Nepokazte si ho, pokojne jej vysvetľuj všetky riziká ale hovor s ňou aj o pocitoch a obavách jej otca.
Druhá vec: Aký je ich vzájomný vzťah? Keďže je jasné, že ju čaká ešte minimálne čas strednej školy "pod vašou strechou", je dôležité aj to, aby vychádzala dobre s otcom. Bolo by možné dohovoriť dcére, aby ona sama iniciovala dôverný rozhovor s otcom? Nech sa oni dvaja spolu rozprávajú o tom, čo otca trápi. Ak otec bude vidieť dcérin postoj, môže im to obom pomôcť. Ale je celkom dobre možné, že otec bude nekompromisný. Práve preto som začal tým, že je to ťažké.
Mám 16 ročnú dcéru ktorá je na strednej škole. Rozpráva mi o vzťahoch svojich spolužiačok s chlapcami. Som z toho často smutná, lebo mi to príde zbytočne skoro. Ona sama má trošku odstup od chlapcov a ja som tomu veľmi rada.
Moje vnútorné presvedčenie je nejako podobné slovám básnika: Počkaj... neponáhľaj sa... Dvere dospelosti len raz otvoríš, a naspäť nemáš kľúč...