Autor otázky: Veronika
Reflexna terapia pri migrene
(číslo príspevku 229.101, zo dňa 30.10.2011. videné 264x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 229101:
Dobrý den,

mám 20 rokov a uz vyse roka trpim silnymi migrenami. Neurologicka mi predpisala MAXALT, kt. sa uziva uz pri priznakoch migreny. Z tohto lieku mi sice bolest ustupi, ale byva mi z neho nevolno. O migrene som si nastudovala veci, aby som sa naucila ako jej predchadzat a pomoct si pocas nej, pretoze je extremne narocne robit nieco pri takych bolestiach. Migrenu mavam aj 4x za mesiac, niekedy dokonca castejsie. Vyrazne sa situacia zhorsuje tesne pred menstruaciou a pocas nej.

Upravila som stravu, prestala som jest potraviny, o kt. sa predpoklada, ze zhorsuju stav migreny (ziadny cukor a sladkosti ci cokolada, ziadny alkohol, citrusy a pod.)

Po vacsinu mesiaca mi naozaj lepsie stravovanie vyrazne pomohlo, no pred menstruaciou mi to nepomoze a migreny dostanem tak ci tak (niekedy aj 2 pocas 5 dni).

Na internete som citala, ze vyrazne moze pomoct reflexna terapia tvare a noh. Preto sa chcem spytat, ci je tato metoda bezpecna, ci sa nemusim najskor poradit s lekarom. Moja znama je fyzioterapeutka a mohla by ma naucit ako si sama pomoct uz pocas migrenoveho zachvatu. Je mozne, ze by mi tato terapia pomohla a potrebujem to najskor konzultovat s lekarkou?

Dakujem za odpoved